KAKO ĆU ŽIVETI BEZ NJE? Majka nastavnice heroja koja se žrtvovala za đaka neutešna! Spremala se za svadbu sina, a sahranila ćerku
Foto: Printscreen Instagram/ignatevaelle

žrtva pucnjave u kazanju

KAKO ĆU ŽIVETI BEZ NJE? Majka nastavnice heroja koja se žrtvovala za đaka neutešna! Spremala se za svadbu sina, a sahranila ćerku

Planeta -

Uzorni diplomac Kazanjskog univerziteta, mlada nastavnica koja je mnogo obećavala, prisebna i izdržljiva i u veoma teškim situacijama - tako rodbina i komšije opisuju Elviru Ignatievu, koja je poginula tokom masovne pucnjave u kazanjskoj školi broj 175.

Prema rečima očevidaca, kada se na vratima škole pojavio Ilnaz Galiaviev, nastavnica je bila prva na putu napadača. Pored nje je bio đak, a ona je u deliću sekunde uspela da ga odgurne, na taj način mu omogućivši da pobegne.

Elvirini roditelji su do poslednjeg trenutka verovali u čudo, molili se da je nihova ćerka živa. Do nedavno su se nadali da će se ispostaviti da su informacije o Elvirinoj smrti koje su se pojavile na Internetu i u medijima netačne.

Komšije porodicu Radife i Nikolaja Ignatijeva nazivaju uzornom. Roditelji su se pripremali za venčanje sina, a onda ih je zadesila tragedija i umesto svadbe, održana je sahrana ćerke.

"Bila je tako pametna. Nije mogla da izgovori ružnu reč, uvek je više razmišljala o drugima nego o sebi. Kažu da je umrla štiteći decu. Ali zašto nije mislila na mene? Kako ću živeti bez nje?", priča Elvirina majka, prenosi kazan.kp.ru.

Bliska Elvirina rođaka ispričala je šta je preminula nastavnica engleskog radila uoči tragedije.

"Elvira je često učestvovala na takmičenjima. Mnogo je volela decu, ako bi se neko razboleo, odlazila mu je u posetu i nosila poklone. Nije imala vremena za odmor. Čak je i tokom vikenda, 10. maja, otišla u školu i počistila kancelariju. Elvira je bila uvek dobro raspoložena. Lepo je živela, znala je da uživa u životu", rekla je rođaka.

Njena razredna iz gimnazije, takođe je hvali.

"Bila je tako marljivo dete. Bila je čovek! Ne sećam je se tužne. Jedna od vodećih učenika. Ne želim da verujem da je nema", rekla je Elvirina razredna.

Bliska rođaka otkrila je da je brat prvi saznao za Elvirinu smrt.

"Jako nam je teško. U stanju šoka sam. Izgleda da ne razumemo da smo ostali bez Elvire. I tati i mami je veoma teško", rekao je Elvirin brat.

Podsetimo, bivši učenik gimnazije broj 175 u Kazanju, maturant, otvorio je vatru u utorak u svojoj bivšoj školi i ubio devet lica, od toga sedmoro dece. Ranjeno je 23 osobe. Počinitelj je u pritvoru, a 12. maj je proglašen danom žalosti u Tatarstanu. Ranije je javljeno da je ubijeno 11 ljudi. Ruska istražna komisija otvorila je istragu masovnog ubistva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja