NOVI GAF BAJDEN MASKIRAO KAO ŠALU: Predsednik SAD zamerio diplomcima Obalske straže što neće da mu aplaudiraju! VIDEO
Foto: EPA-EFE/TASOS KATOPODIS / POOL

ludilo

NOVI GAF BAJDEN MASKIRAO KAO ŠALU: Predsednik SAD zamerio diplomcima Obalske straže što neće da mu aplaudiraju! VIDEO

Planeta -

Predsednik Bajden kritikovao je diplomce koji su odbili da plješću tokom njegovog početnog obraćanja na Akademiji obalske straže SAD-a 2021. godine u Konektikatu.

On je govorio o važnosti obalske straže u ratnim vremenima ali se njegov govor nije zapatio među diplomcima.

"Mogu samo da pretpostavim da ćete uživati u edukaciji svoje porodice o tome kako je Obalska straža "tvrdo jezgro oko mornaričkih formi u vreme rata", rekao je on.

"Vi ste zaista dosadna klasa", dodao je, odmarajući se laktovima na podijumu. "Mislim, ajmo ljudi. Da li shvatate šta govorim? Mislim da biste imali priliku kad bih rekao da ćete u vezi s mornaricom pljeskati."

Gomila je konačno zapljeskala.

"Svi se šalimo", nastavio je predsednik, "biti ovde zajedno je pobeda sama po sebi - važan trag u napretku koji smo postigli da preokrenemo tok ove pandemije."

Bajden rekao je da je obalska straža vitalna kao i uvek s obzirom na važnost područja poput Južnog kineskog mora, Arapskog zaliva i Arktika u omogućavanju nesmetanog protoka globalne trgovine.

"Vi ste najnaprednija, najbolje obrazovana, najmanje predrasuda, najotvorenija generacija u američkoj istoriji", rekao je. "Neophodni ste nam. Ste spremni. Vreme je da krenemo."

Kurir.rs/Vašington post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track