PAŠINJAN: Oko 600 azerbejdžanskih vojnika je i dalje na našoj teriotoriji, napetost nije prestala!
Foto: AP / Tigran Mehrabyan, Armenian Prime Minister Press Service

o nagorno-karabahu

PAŠINJAN: Oko 600 azerbejdžanskih vojnika je i dalje na našoj teriotoriji, napetost nije prestala!

Planeta -

Situacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici i dalje je napeta, a jermenske vlasti tvrde da se 500-600 azerbejdžanskih vojnih vojnika još nalazi na jermenskoj teritoriji.

"Mogu da konstatujem da je situacija na granici sa Azerbejdžanom i dalje napeta i da se oko 500-600 azerbejdžanskih vojnika i dalje nalazi na našoj suverenoj teritoriji", izjavio je vršilac dužnosti premijera Jermenije Nikol Pašinjan na današnjem vladinom sastanku, prenosi TASS.

Pašinjan je naglasio da azerbejdžanski vonici moraju da napuste jermensku teritoriju i da se ulažu napori ka političkim rešenjima problema i čini sve da se spreči bilo kakva vojna eskalacija.

Jermenija je 12.maja optužila Azerbejdžan za slanje trupa preko granice, a Pašinjan je saopštio je da su azerbejdžanske oružane snage prešle državnu granicu Jermenije, napredujući 3,5 kilometara duboko na njenu teritoriju.

Vladimir Putin, Nikol Pašinjan
foto: EPA/ MICHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREML

Ruski predsednik Vladimir Putin je kasnije poručio azerbejdžanskom kolegi Ilhamu Alijevu tokom telefonskog razgovora da će Moskva pomoći Azerbejdžanu i Jermeniji u postizanju sporazuma, a strane su od tada nekoliko puta održale razgovore uz posredovanje Rusije, a poslednji je održan 16. maja.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: AP / Tigran Mehrabyan, Armenian PM Press Service

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track