OVO ČUDOVIŠNO ORUŽJE JE IZMISLIO AMERIKANAC: Sada su ga Kinezi unapredili i nameravaju da ga koriste u mornarici! VIDEO
Foto: Screenshot YT

brutalno

OVO ČUDOVIŠNO ORUŽJE JE IZMISLIO AMERIKANAC: Sada su ga Kinezi unapredili i nameravaju da ga koriste u mornarici! VIDEO

Planeta -

Kina ozbiljno razvija svoju mornaricu, kao i oružje koje će trebati da koristi. Mediji su izvestili da je Peking razvio 20-cevni mornarički top tipa "Gatling" koja je izgledala više nego impresivno i istovremeno prilično šokantno.

Za sada nisu poznati detalji o karakteristikama oružja. Kina uglavnom retko pruža takve informacije. Prema nekim stručnjacima, Kina je već sprovela tri ispitivanja ovog oružja - u januaru, martu i aprilu.

Mnogo je nepoznanica i oni pokreću razna pitanja među stručnjacima. Na primer, koji je kalibar ove „zveri“ i koliko brzo ispaljuje metke. Podsetimo vas da je tako malokalibarsko oružje iz ove gluposti najmanje dvostruko manje po obimu.

Kina razvija oružje u stilu Gatlinga. Oni su zabeleženi kao pomorski blizinski oružani sistemi (CIVS). Znamo za dva kineska oružja u ovom stilu - tip 730 i tip 1130. Ako pretpostavimo da prema karakteristikama tip 730 može ispaliti približno 6000 hitaca u minuti, ostaje pitanje - koliko njih može ispaliti nepoznati mornarički top u jednom minutu ? Ali ni to ne bi trebalo da bude blizu stvarnosti, jer drugi kineski model, 1130, ispali 10.000 snimaka u minutu.

Podsećamo vas da Kina sada zvanično ima najveću flotu na svetu, a druga posle Nebeskog carstva su Sjedinjene Države sa 37 brodova manje. Pre skoro dve godine, Peking je lansirao prvi nosač aviona svog dizajna, a nedavno su i Kinezi lansirali treći desantni jurišni brod.

Kina ima nuklearnu podmornicu sa raketama produženog dometa Kao što smo izvestili ranije ovog meseca, kineska mornarica je dobila stratešku nuklearnu podmornicu, koja je ponovo opremljena raketama koje su dosezale bilo gde u Sjedinjenim Državama.

U svetu kineske podmornice smatraju se ne najboljima zbog njihove buke, koja omogućava vrlo brzo otkrivanje. Ali modernizacija podmornice rešila je problem buke, što je bio pravi proboj, i omogućila je opremanje snažnijim raketama.

„Podmornica 094A postala je modernizovana verzija podmornice tipa 094. Tokom preuređenja, Kinezi su rešili jedan od ključnih problema vezanih za buku. Peking je to postigao poboljšanjem hidrokinetičkih i turbulentnih sistema, što je omogućilo da se na njega postave snažnije rakete JL-3 “, objasnili su vojni analitičari.

Pre modernizacije, podmornica je bila opremljena slabijim raketama JL-2 koje su mogle pogoditi samo severoistok Sjedinjenih Država. Ali sada kada je JL-3 instaliran na podmornici, pokrivaće čitav američki kontinent. Balistička raketa JL-3 može da isporuči nekoliko bojevih glava, uključujući i nuklearne, na udaljenosti od 10.000 km. Kina istovremeno naglašava da ta zemlja ne namerava da bude prva koja je započela nuklearni udar. Ipak, takva modernizacija flote omogućiće vladi da se osveti neprijatelju.

Mediji su primetili da mornarica PLA ima šest podmornica Projekta 094 u različitim modifikacijama. Takođe je planirana izgradnja još dve raketne podmornice koje će u potpunosti zameniti zastarele brodove klase 092.

Kurir.rs/bulgarianmilitary

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track