NAVALJNI U ZATVORU SAZNAO ZA TRI NOVE KRIVIČNE PRIJAVE: Moja moćna zločinačka organizacija raste, činim sve više zločina
Foto: EPA / Yuri Kochetkov

imao važnu posetu

NAVALJNI U ZATVORU SAZNAO ZA TRI NOVE KRIVIČNE PRIJAVE: Moja moćna zločinačka organizacija raste, činim sve više zločina

Planeta -

Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni objavio je danas na svom Instagram nalogu da je u zatvoru saznao da se protiv njega vode još tri krivična procesa.

Navaljni je napisao da je optužen za proneveru "svih donacija" njegove antikorupcijske organizacije, za formiranje grupe "koja podriva prava ljudi" i za vređanje sudije na nedavnom suđenju.

On tvrdi da ga je u ćeliji posetio inspektor moćnog Istražnog odbora, zaduženog za krivične istrage.

"Rekao mi je da se u našoj dragoj Rusiji vodi istraga o tri nova slučaja. I njima se bavi 21 istražitelj na najvišem nivou. I za svakog od njih, ja sam zločinac. Moja moćna zločinačka organizacija raste. Činim sve više i više zločina", naveo je Navaljni, dodajući da je "genije" podzemlja.

Navaljni, koji je zatvoren u januaru po povratku u Rusiju nakon trovanja za šta optužuje Kremlj, osuđen je na dve i po godine zatvora zbog slučaja prevare što opozicija osuđuje.

On je u aprilu štrajkovao glađu zbog uslova u zatvoru.

Od hapšenja nakon čega su izbile masovne demonstracije, ruske vlasti su pojačale pritisak na antikorupcijski pokret Navaljnog, posebno kako se bliže parlamentarni izbori u septembru.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track