Najnovije vesti

MAKRON POSLE SAMITA EU: Rusija zbog sankcija nije promenila ni ponašanje ni politiku! Moramo da preispitamo naše buduće postupanje
Foto: EPA / Julien Warnand

zamrznuta situacija nije dobra

MAKRON POSLE SAMITA EU: Rusija zbog sankcija nije promenila ni ponašanje ni politiku! Moramo da preispitamo naše buduće postupanje

Planeta

Francuski predsednik Emanuel Makron danas je, posle samita EU u Briselu, izjavio da politika "progresivnih sankcija prema Rusiji i zamrzavanje situacije ne daju rezultate".

"Sankcije nisu doprinele da Rusija promeni svoje ponašanje i politiku. Ovo je trenutak istine o našim odnosima sa Rusijom i zbog toga bismo morali da preispitamo naše buduće postupanje u spornim i tenzičnim situacijama", ocenio je Makron, prenosi CBS Njuz.

Francuski predsednik je ukazao da bi međunarodna zajednica morala da povuče "jasne crvene linije" za ono što smatra "neprihvatljivim ponašanjem ruskog državnog vrha i predsednika Putina", ali samo uvođenje sankcija više nije dovoljno.

U intervjuu za CBS Njuz, predsednik Makron je u potpunosti podržao nameru američkog predsednika Džoa Bajdena da otvori dijalog sa Rusijom i podsetio da je on predvodnik ideje o resetovanju odnosa EU i Rusije.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja