BELORUSIJA PRIZEMLJILA AVION BEZ PRETNJE? Podaci švajcarske kompanije se neće svideti Lukašenku! Evo kad je stigla poruka o bombi
Foto: Shutterstock

drama

BELORUSIJA PRIZEMLJILA AVION BEZ PRETNJE? Podaci švajcarske kompanije se neće svideti Lukašenku! Evo kad je stigla poruka o bombi

Planeta -

Švajcarski mejl operater, Proton Tehnolodžiz AG, rekao je u četvrtak da je pretnja bombom koju su beloruske vlasti navele kao razlog za preusmeravanje aviona Rajaner koji je prevozio novinara i blogera poslana tek nakon preusmeravanja aviona.

"Nismo videli verodostojne dokaze da su beloruske tvrdnje tačne", navodi se u izjavi švajcarske kompanije. „Podržaćemo evropske vlasti u njihovim istragama po prijemu pravnog zahteva".

Podsećamo Belorusija je saopštila da je avion "Rajanera", na liniji Atina - Vilnjus, prizemljila nakon što je dobila poruku od palestinskog Hamasa (koji je to demantovao) koji je zapretio da će letelicu razneti iznad beloruskog vazdušnog prostora, ukoliko Evropska unija ne osudi Izrael zbog nedavnog konflikta u Gazi.

Beloruski ministar saobraćaja Artem Sikorski je izjavo da je u poruci pisalo: "Mi, vojnici Hamasa, zahtevamo da Izrael prestane sa napadima na sektor Gaze. Zahtevamo od Evropske unije da prekine sa podrškom Izraelu. Ukoliko se ne uspune naši zahtevi, eksplodiraće bomba blizu Vilnjusa".

Kurir.rs/JPost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track