NAGAZI DO DASKE PO TRAMPU: Oklahoma po bivšem predsedniku nazvala deo auto-puta, morali da ukinu bitno ograničenje VIDEO
Foto: Brett Conner / Zuma Press / Profimedia, Profimedia / JOE RAEDLE

svaka čast

NAGAZI DO DASKE PO TRAMPU: Oklahoma po bivšem predsedniku nazvala deo auto-puta, morali da ukinu bitno ograničenje VIDEO

Planeta -

Guverner Oklahome Kevin Stit potpisao je zakon kojim će se deo auto-puta preimenovati u čast bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Republikanski guverner potpisao je u petak zakon o imenovanju mosta i auto-puta, koji je preimenovan u 36 kilometara dug put, koja se proteže od grada Boiz do državne granice sa Teksasom, kao autoput predsednika Donald J. Tramp.

Nacrt zakona prvobitno je blokiran kada su demokratski zakonodavci istakli da državni zakon zahteva, u većini slučajeva, da osoba bude mrtva najmanje tri godine pre nego što put ili most mogu biti imenovani u njenu čast, navodi Oklahoman.

Republikanci su ukinuli trogodišnji period čekanja, dozvolivši da auto-put dobije ime po Trampu. Poslanici koji su podržali zakon planiraju da sami plate novu signalizaciju koja će biti postavljena duž autoputa.

Konzervativni poslanici učinili su sličan pokušaj da auto-put imenuju po Trampu 2019. godine, ali plan je zastao zbog zabrinutosti oko imenovanja auto-puta po predsedniku koji je još uvek bio na funkciji.

Oklahoma nije usamljena u preimenovanju infrastrukture za 45. predsednika. Republikanci u kongresu Ohaja uveli su u aprilu zakon o preimenovanju državnog parka Moskito Lejk u Državni park Donald J. Tramp.

Zakonodavno telo države Njujork, međutim, ide drugim putem. Demokrate su pokrenule postupak da liše imena Donald Tramp Stejt Park. Park je poklonjen državi Njujork 2006. godine nakon napuštanja planova za golf teren na tom mestu.

"Naši parkovi treba da odražavaju Njujorčane kojima se možemo ponositi, Njujorčane koji su izrazili naše vrednosti", poslanica Skupštine Nili Rozić, demokratski sponzor zakona i plana. "Ima puno drugih Njujorčana koji su dostojni časti da imaju park nazvan po njima".

Kurir.rs/Washington Examiner

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track