IZRAELSKA ČELIČNA KUPOLA OSTALA BEZ MUNICIJE? Ministar odbrane u SAD traži hitnu pomoć! Evo šta im sve treba! VIDEO
Foto: PhotoStock-Israel / Alamy, Profimedia

posle sukoba

IZRAELSKA ČELIČNA KUPOLA OSTALA BEZ MUNICIJE? Ministar odbrane u SAD traži hitnu pomoć! Evo šta im sve treba! VIDEO

Planeta -

Izraelski ministar će ovaj četvrtak zatražiti od SAD milijardu dolara hitne vojne pomoći, rekao je američki senator Lindzi Grejem, a preneo portal Aksios.

Isto su potvrdili i izraelski portparoli rekavši da će glavni razlog sutrašnje posete ministra obrane Benija Ganca u SAD biti upravo dogovaranje nove pomoći.

Pomoć će biti zatražena za obnovu protivraketne obrane Čelična kupola i za nove navođene projektile koje koriste avioni.

Iako će zatraženu pomoć verojatno dobiti, neki od pripadnika Demokratske stranke već su se ranije pobunili protiv vojne pomoći Izraelu. S druge strane, republikanski senator Grejem, koji je i najavio izraelski zahtev, tvrdi: "To će biti dobra investicija za američki narod. Potrudit ću se da odluka prođe u Senatu", prenosi Aksios.

Iako su u 2016. Izrael i SAD već potpisale sporazum od 3,8. milijardi USD pomoći kroz 10 godina, Izrael može da traži dodatna sredstva.

Osim vojne pomoći, raspravljat će se o Iranskom nuklearnom sporazumu, prekidu vatre i rekonstrukciji Gaze i stanju u Libanonu.

Kurir.rs/Geopolitika.news

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track