SNIMAK BRUTALNOG MASAKRA U SAN HOZEU: Ubica 9 kolega presudio sebi sekunde pre nego što je policija ušla u sobu! VIDEO
Foto: Screenshot

tuga

SNIMAK BRUTALNOG MASAKRA U SAN HOZEU: Ubica 9 kolega presudio sebi sekunde pre nego što je policija ušla u sobu! VIDEO

Planeta -

Naoružani napadač koji je ubio devet saradnika u železničkom depou u severnoj Kaliforniji pucao je sebi dva puta u glavu dok su se šerifovi zamenici ulazili u zgradu, saopštile su vlasti koje su u utorak objavile snimke masakra sa bodi kamera.

Skoro četiri i po minuta snimka je od jednog zamenika koji je stigao nekoliko minuta nakon prvih izveštaja o pucnjavi i dok se još uvek pucalo u autobuskom i železničkom depo Santa Klara u San Hozeu, gde je 57-godišnji Samjuel Kesidi je otvorio vatru pre nego što se ubio.

Odmah je formiran "kontakt tim" od zamenika i policajaca San Hosea koji je pronašao naoružanog muškarca, koji je, kako se izveštava, bio u zgradi i naoružan pištoljem. Na snimku telesne kamere vidi se kako se tim oprezno penje stepenicama na treći sprat, gde VTA nadzornik izlazi sa podignutim rukama i predajući karticu kako bi policajci mogli da uđu u zgradu.

Petočlani tim potom ulazi u zgradu, podignutih pušaka, koristeći baterijske lampe postavljene na pištolj dok prolaze kroz sobe i hodnike do dispečerskog centra.

Za nekoliko minuta čuju pucanj, zatim još jedan, a zatim još dva. Kad dođu na druga vrata, jedan od članova ekipe gleda kroz mali prozor i kaže: "Imam nekoga dole" unutra. Ekipa otvara vrata i neko viče "Daj da ti vidim ruke!"

Čuju se još dva pucnja.

Na snimku se vidi kako se čovek srušio na stolici u blizini stepeništa sa pištoljem u ruci. Preko puta je vrata dispečerskog centra sa prozorom razbijenim pucnjem.

Naoružani čovek se ubio pucajući u glavu, rekao je šerif.

Nije bilo jasno da li je Kesidi znao da ga službenici zakona zatvaraju ili ne, ali možda je video njihove baterijske lampe i čuo ih kako se viču dok su utvrđivali gde su strelac i žrtve dok su se kretali kroz zgradu, rekao je Smit.

Policajci su jedva razgovarali kada su ušli u zgradu, jer su "znali šta je njihov posao", rekla je ona, dodajući da su pokazali izvanrednu hrabrost.

"Tog jutra na lokaciji je bilo preko 100 zaposlenih u VTA-i, i verujem da je hrabrost čitavog osoblja policijskog osoblja zaista sprečila gubitak dodatnog života", rekao je on.

Šerif je rekao da istražitelji i dalje pokušavaju da utvrde motiv pucnjave, iako su poznanici i njegova bivša supruga rekli da je Kesidi pre najmanje deceniju razgovarao o tome da mrzi svoj posao i da je imao besan i nepredvidiv niz.

"Počinjemo da slažemo stvari zajedno. Ali razgovarali smo sa stotinama svedoka ", rekao je Smit.

Kurir.rs/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track