Najnovije vesti

VELIKE MISTERIJE SEVERNE KOREJE: Zemlja zvanično još nema nijednog obolelog od korone, a Kima niko nije video mesec dana! VIDEO
Foto: Profimedia, EPA/KCNA

drama

VELIKE MISTERIJE SEVERNE KOREJE: Zemlja zvanično još nema nijednog obolelog od korone, a Kima niko nije video mesec dana! VIDEO

Planeta
08:28h

Kim Džong-un, navodno, nije viđen u javnosti skoro mesec dana, uključujući tu i pojavljivanje na važnim događajima, što je izazvalo nove brige za njegovo zdravlje.

Podrazumeva se da je severnokorejski lider preskočio nastup posle kongresa Generalne federacije sindikata Koreje (GFTUK), održanog u Pjongčangu prošle nedelje, nakon što se poslednji put pojavio 6. maja.

To bi bilo prvi put da ikad diktator (37) nije uspeo da se slika na događaju ove važnosti, tvrdi NK Njuz.

GFTUK se smatra jednim od četiri "prenosna pojasa" Korejske radničke partije (VPK), osiguravajući da se njihova pravila i ideologija i dalje sprovode, zajedno sa omladinskom ligom, sindikatom žena i sindikatom poljoprivrednih radnika.

Ovo sve dolazi skoro tačno godinu dana nakon što je u aprilu 2020. godine nestao na tri nedelje, što je izazvalo glasine da je umro ili da je bio u komi, praćeno daljim dužim periodima odsustva tokom ostatka godine.

Razume se da je Kimovo poslednje javno prikazivanje bilo za fotografije nakon događaja za vojne porodice pre četiri nedelje.

Ako se pojavio na događaju GFTUK, državni mediji preduzeli su korak bez presedana i gotovo nedelju dana nisu o tome izveštavali.

Umesto toga, izveštaji državnih medija kažu da je Kim poslao pismo koje sadrži detaljna uputstva za čitanje naglas na konferenciji.

Uprkos najnovijem izveštaju Severne Koreje Svetskoj zdravstvenoj organizaciji koji tvrdi da još uvek nije zabeležen ni jedan slučaj korone, Kim se tokom pandemije uglavnom držao povučeno.

Ovo je sada u sedmo odsustvo u trajanju od 20 dana ili više od javnosti od početka prošle godine.

Njegovo najduže zadržavanje van javnosti bilo je 2014. godine, kada su državni mediji priznali da je bio bolestan nakon što se ponovo pojavio mlitav i hodajući štapom.

Kimov najnoviji nestanak dogodio se nakon što je streljački vod naredio da muškarca streljaju pred 500 ljudi zbog ilegalne prodaje muzike i filmova.

Inženjer, koji se prezivao Li, pogubljen je prošle nedelje pošto je njegova porodica bila prisiljena da gleda nakon što je uhvaćen u tajnoj prodaji CD-a i USB-a sa južnokorejskim sadržajem.

Li je navodno priznao prodaju medijskog sadržaja, a vlasti prate ko je od njega kupio predmete.

Kurir.rs/Mirror

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track