U RALJAMA KROKODILA: Kako se čarobno kupanje u svetlucavoj laguni pretvorilo u horor za bliznakinje
Foto: Printscreen/YouTube

more zvezda i zveri

U RALJAMA KROKODILA: Kako se čarobno kupanje u svetlucavoj laguni pretvorilo u horor za bliznakinje

Planeta -

Melisa Lori, 28-godišnjakinja iz Velike Britanije, bori se za svoj život u bolnici u Meksiku nakon što ju je njezina sestra bliznakinja spasila iz čeljusti krokodila.

Kako prenose britanski tabloidi, Melisa je sa sestrom Džordžijom odlučila da ode na noćno kupanje u bioluminiscentnoj laguni Manialtepek nedaleko Puerto Eskondida, surferskog rizorta popularnog među Britancima.

Kad je zaplivala, krokodil ju je napao i povukao pod vodu. Džordžija ju je pozvala ali kada nije dobila odgovor uskočila je u vodu. Posle nekoliko minuta mahnite potrage, pronašla je Melisu kako pluta licem na dole.

Dok je držala sestru u rukama i plivala prema brodu, krokodil je ponovno napao, ali je Džordžija uspela da mu se otme i udarala ga je po glavi sve dok nije odustao, rekao je za Dejli mejl otac bliznakinja.

Njihova majka je ispričala da obe imaju strašne ugrize i da se Melisa, koja je još uvek u komi, umalo nije udavila.

"Živa je, ali još uvek ne znamo da li su ugrizi krokodila opasni po život ili ne. Imala je vode u plućima i iskašljavala je krv. Ne znamo da li su joj probijena pluća. Stavili su je u indukovanu komu", rekla je majka.

Njihov otac smatra da je Džordžija spasila svoju sestru, koja inače radi kao čuvarka u zoološkom vrtu, od sigurne smrti.

"Plivale su po mraku u bioluminiscentnoj laguni kada je Džordžija čula Melisin vrisak. Zaronila kako bi je pronašla, bila je vrlo hrabra", rekao je on.

U Manialtepek laguni, poznatoj i kao "more zvezda" spaja se morska voda iz Pacifika i slatka voda iz reke Manialtepek. Laguna je vrlo popularna među turistima koji koriste priliku kako bi plivali u svetlucavoj vodi, uprkos upozorenjima da ispod površine vrebaju krokodili veliki i do tri metra.

Otac bliznakinja tvrdi da je turistička kompanija uveravala sestre da u vodi nema krokodila nakon što su one vodiča izričito upitale da li je bezbedno za plivanje.

Melisa i Džordžija su na "put oko sveta" krenule u martu a kući je trebalo da se vrate u novembru.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja