REJTING CNN U KANALU: Poznata mreža već 6 nedelja ne može da privuče značajan broj gledalaca VIDEO
Foto: Profimedia, Shutterstock

drama

REJTING CNN U KANALU: Poznata mreža već 6 nedelja ne može da privuče značajan broj gledalaca VIDEO

Planeta -

CNN-ova nedavno preuređena jutarnja emisija "Novi dan" nastavlja da sramoti liberalnu mrežu i sada nije uspela da privuče 500.000 gledalaca šest uzastopnih nedelja, dok je među gledaocima u ključnoj starosnoj demografskoj kategoriji postavila godišnji minimum.

"Novi dan" je u proseku imao samo 470.000 gledalaca od 31. maja do 4. juna, što je zapravo bio mali napredak u odnosu na najniži godišnji nivo od 460.000 koji je bio prosek prethodne nedelje. Ali oba broja su izuzetno niska za vodeći jutarnji program glavne mreže, jer je "Foks & Friends" u proseku imao 1,14 miliona gledalaca, a MSNBC-ov "Morning Džoe" 891.000 prošle nedelje.

"Novi dan" je završio sedmicu kao broj 42 u kablovskim vestima, iza različitih programa sa manje poželjnim vremenskim intervalima.

Predsednik CNN-a Džef Caker ima reputaciju jutarnjeg TV gurua zbog uspešnog trčanja nadgledanja NBC-jeve emisije "Tudej" ranije u karijeri, ali njegova strategija nije uspela za CNN-ov "Novi dan". U aprilu je Cuker voditelje ali nije bilo promene rejtinga.

Prošle nedelje je "Novi dan" u proseku imao samo 98.000 gledalaca među ključnim demografskim kategorijama odraslih od 25 do 54 godine, koje su ključne za oglašavače. "Fok & Friends" u proseku je gledalo 234.000 gledalaca, dok je "Morning Joe" privukao 118.000. Da bismo stvari stavili u perspektivu, postoji više univerzitetskih fudbalskih stadiona koji mogu udobno da drže sve ljude među ključnim demonstracijama koji su se prošle nedelje prilagodili "Novom danu".

Niska izlaznost obeležila je prvi put da borbena jutarnja emisija nije uspela da privuče 100.000 gledalaca u najvažnijem demonstracionom programu. CNN je sada prošao kroz više pokušaja da popravi "Novi dan" od njegovog pokretanja, ali malo je pomoglo liberalnoj jutarnjoj emisiji u odeljenju za rejting.

Kurir.rs/Fox News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track