RUSKO PRAVOSUĐE OZNAČILO: Organizacije Alekseja Navaljnog označene kao EKSTREMISTIČKE! On poručio iz zatvora: Snaći ćemo se
Foto: EPA/ Yuri Kochetkov

Sledi eliminacija

RUSKO PRAVOSUĐE OZNAČILO: Organizacije Alekseja Navaljnog označene kao EKSTREMISTIČKE! On poručio iz zatvora: Snaći ćemo se

Planeta -

Rusko pravosuđe označilo je danas kao "ekstremističke" organizacije opozicionara Alekseja Navaljnog, a ta mera omogućava njihovu likvidaciju i pojačanu represiju nad njegovim pristalicama uoči parlamentarnih izbora zakazanih u septembru.

"Prepoznato je da te organizacije ne samo da su dobrovoljno širile informacije koje podstiču mržnju i neprijateljstvo prema predstavnicima vlasti, već su počinile i ekstremističke zločine i prestupe", navelo je pravosuđe.

Navaljni je odmah reagovao i rekao da neće odstupiti.

"Snaći ćemo se, evoluiraćemo, prilagodićemo se. Ali nećemo odstupiti od svojih ciljeva i svojih ideja. Ovo je naša zemlja i nemamo drugu", napisao je Navaljni na Instagramu.

Navaljni trenutno izdržava zatvorsku kaznu od dve i po godine.

Protivnik Kremlja je uhapšen 17. januara po povratku u Rusiju iz Nemačke gde se mesecima oporavljao od trovanja nervnim agensom.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track