Hezbolah: Napravićemo pakao u Izraelu

Hezbolah: Napravićemo pakao u Izraelu

Planeta -
U poruci lidera Hezbolaha navodi se da pripadnici te grupe neće oklevati da gađaju mete koje će značiti na desetine hiljada mrtvih

BEJRUT - Libanski Hezbolah upozorio je u petak veče Izrael da će njihovim građanima život pretvoriti u pakao ukoliko Izrael napadne Liban.

U poruci lidera Hezbolaha navodi se da pripadnici te grupe neće oklevati da gađaju mete koje će značiti na desetine hiljada mrtvih.

Obraćajući se preko televizije godišnjem skupu povodom Dana Jerusalima šeik Hasan Nasralah, vođa Hezbolaha, poručio je da bi samo nekoliko isplajenih raketa moglo da izazove velike žrtve jer grupa već ima pažljivo isplaniranu listu meta.

"Rakete su spremne i usmerene ka ciljevima.

Nećemo oklevati da ih upotrebimo ako budemo morali, u bilo kom trenutku agresije prema našoj zemlji kako bi zaštitili naš narod", rekao je Nasralah.

Pretnja Hezbolaha upućena Izraelu došla je u vreme kada izraelske vlasti pokušavaju da obezbede međunarodnu podršku za eventualni napad na Iran.

"Hezbolah ne može da uništi Izrael, ali može da pretvori živote milione Cionista u okupiranoj Palestini u pravi pakao. Možemo promeniti izgled Izraela", poručio je lider Hezbolaha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja