TINEJDŽER OJADIO NEMAČKE ŽELEZNICE: Da nije bilo tuče dve grupe mladića nikada ne bi bila otkrivena prevara od 270 hiljada evra
Foto: Horst Galuschka / AFP / Profimedia

bizarno

TINEJDŽER OJADIO NEMAČKE ŽELEZNICE: Da nije bilo tuče dve grupe mladića nikada ne bi bila otkrivena prevara od 270 hiljada evra

Planeta -

Tinejdžer (17) iz Mulhajma tereti da je Nemačku železnicu oštetio za 270 hiljada evra neplaćenim internet kartama.

Razotkriven je nakon što je početkom godine izgubio pametni telefon tokom tuče između dve grupe mladića. Potukli su se između pruga na železničkoj stanici u Essenu, a sve je zabeleženo videonadzorom. Savezna policija osigurala je i mobilne, uključujući i tog tada 16-godišnjaka, na kojem su istraživači pronašli ogroman broj preuzetih karata za voz, javlja Feniks magazin.

Sudija je potom naložio pretragu stana 17-godišnjaka, što je potvrdilo sumnju policije. Tinejdžer je navodno skinuo 1.300 internetskih karata u ukupnoj vrednosti od 270.000 evra. Sumnja se davao fiktivne bankovne račune u stvarnim finansijskim institucijama kada je kupovao karte putem Interneta.

Ako bi se ispostavilo da su lažni računi bili bez ikakvog pokrića, preprodao bi karte ili sam koristio, izveštava policija.

Kurir.rs/Večernji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track