BAŠ DIRLJIV GEST Napravio klupicu za bolesnu suprugu kako bi mogla da odmori tokom šetnji: Sve završio za pola sata! FOTO
Foto: Gareth LLewelyn / Alamy / Alamy / Profimedia

popularna među meštanima

BAŠ DIRLJIV GEST Napravio klupicu za bolesnu suprugu kako bi mogla da odmori tokom šetnji: Sve završio za pola sata! FOTO

Planeta -

Čak iako rustičnoj klupici koja se nalazi na ulici u severozapadnom španskom gradu La Estrada nedostaju završna obrada i elegancija, važnija je predanost koja je uložena u njeno pravljenje.

Klupica je nastala nakon što je penzioner Manuel Souto (82) rešio da pronađe mesto za odmaranje za svoju suprugu tokom njihovih dnevnih šetnji.

Marija Souto ima 79 godina, boluje od osteoartritisa i hoda uz pomoć štapa, a jutarnje vežbanje joj pada veoma teško.

Nakon što njegova molba lokalnom savetu za postavljanje klupa duž rute nije naišla na očekivani odgovor, Manuel je rešio da stvar preuzme u svoje ruke.

"Za klupu mi je trebalo oko pola sata", rekao je Manuel lokalnom mediju.

Vlasnik lokalne prodavnice dao mu je dozvolu da klupu postavi ispred njegove radnje, a ona je postavljena tokom noći kao iznenađenje za Mariju, prenosi Gardijan.

"Kada ju je videla, bila je oduševljena. Dobio sam zagrljaj i poljubac", rekao je ponosni penzioner.

Klupa je već postala popularna u gradu, ali Manuel apeluje da je koriste samo ljudi kojima je najviše potrebna. Zbog toga i postoji poruka ispisana crnim markerom: "Budite pažljivi. Za starije ljude".

Rekao je kako ga je nekoliko komšija pitalo da i njima napravi po klupu, ali je odbio.

"Napravio sam samo jednu i ona je za moju ženu", zaključio je Španac.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track