Najnovije vesti

SAMIT PUTINA I BAJDENA U ŽENEVI Švajcarci napravili tortu, a u sobi cvetni aranžmani sa dva TEMELJA švajcarske politike VIDEO
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Sve spremno za istorijski susret

SAMIT PUTINA I BAJDENA U ŽENEVI Švajcarci napravili tortu, a u sobi cvetni aranžmani sa dva TEMELJA švajcarske politike VIDEO

Planeta

Dok su oči celog sveta uprte u predstojeći samit ruskog predsednika Vladimira Putina i američkog Džozefa Bajdena koji će biti održan u sredu u vili pored Ženevskog jezera , Švajcarci žele da iskoriste tu posetu da zarade, pa su tako pekari napravili "Totru mira" u nadi da će prodaja ići odlično, a oni profitirati.

Pravi korak napravila je kako piše RIA Novosti "Pekara Kristi" iz Ženeve, koja je napravila tortu u čast predstojećeg samita Putina i Bajdena koji će se održati 16. juna.

"Samit Rusija - SAD , koji će se održati u Ženevi , istorijski je događaj, važan ne samo za Švajcarsku , dve zemlje učesnice, već i za ceo svet. I u čast ovoga odlučili smo da napravimo tortu," rekla je RIA Novosti vlasnica radnje Olga Džonson.

Ona je izjavila da je torta u obliku razglednice sa natpisom "Torta Mira", na kojoj su iscrtani američki i ruski motivi po kojima se obe zemlje prepoznaju poput "Babuške, Samovara sa ruske i čaše Koka-Kole sa američke uz rusku i američku zastavu.

"Ideja naše torte je da objedini rusku i američku kulturu, jer imamo međunarodnu poslastičarnicu. I ova torta oslikava naš koncept. S jedne strane, to je medena torta, tradicionalna slovenska, ruska torta. Sa druge strane, to je crveni somot, koji je poznatiji kao američki. kolač “, rekao je Džonson za RIA Novosti.

Švajcarska, Ženeva, Vila La Granž, samit Putin-Bajden
foto: EPA/ MARTIAL TREZZINI

Samit Rusija-SAD održaće se 16. juna u Ženevi. Grad je preduzeo neviđene mere bezbednosti. U sredu će saobraćaj u centralnom delu grada i oko parkova La Grange i O'Vive, kao i plovidba jezerom biti potpuno zatvoreni. Na dan samita lovci će dežurati u vazdušnom prostoru, a dodatnih 900 policajaca i 1.000 vojnih lica, uključujući rezerviste, biće uključeni u zaštitu dvojice predsednika.

Zvanična cvećara pripremila je oko 30 cvetnih aranžmana za ukrašavanje vile La Granz. Svi su napravljeni u belim i zelenim bojama, koje simbolizuju temelje švajcarske politike - neutralnost i uzdržanost.

Kurir.rs/RIA Novosti/A.M.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja