DA LI JE KORONA POBEGLA IZ INSTITUTA U VUHANU? Glavni kineski ekspert , dr Ši Žengli, objasnila američkim medijima VIDEO
Foto: Profimedia

pandemija

DA LI JE KORONA POBEGLA IZ INSTITUTA U VUHANU? Glavni kineski ekspert , dr Ši Žengli, objasnila američkim medijima VIDEO

Planeta
09:00h

U retkom intervjuu za Njujork Tajms, viralog iz Vuhana dr Ši Žengli negirala je tvrdnje da je virus COVID-19 pobegao iz Instituta za virusologiju Vuhan.

"Moja laboratorija nikada nije sprovodila niti sarađivala u izvođenju eksperimenata za povećanje funkcije koji pojačavaju virulenciju virusa", ​​rekla je za Tajms. Stručnjaci iz međunarodne zajednice borili su se za transparentni pristup laboratoriji kako bi utvrdili poreklo koronavirusa.

"Kako, zaboga, mogu da ponudim dokaze za nešto tamo gde ih nema?", rekla je Žengli u intervjuu. "Ne znam kako je svet došao do ovoga, neprestano izlivajući prljavštinu na nevinog naučnika", rekla je.

Doktorka Žengli kaže da su tvrdnje da je laboratorija pojačala virus i držala informacije o njegovom širenju pod zavojima "spekulacije ukorenjene u krajnje nepoverenje".

"Sigurna sam da nisam učinila ništa loše", rekla je za Tajms. "Dakle, nemam čega da se plašim".

Kurir.rs/Business Insider

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja