MELINDA GEJTS IDE U KONGRES: Posle razvoda bivša žena vlasnika Majkrosofta krenula u specijalnu misiju! VIDEO
Foto: Stephane Caillet / Panoramic / Starface / Profimedia, Profimedia

hrabro

MELINDA GEJTS IDE U KONGRES: Posle razvoda bivša žena vlasnika Majkrosofta krenula u specijalnu misiju! VIDEO

Planeta -

Melinda Frenč Gejts treba da se sastane sa zvaničnicima Bajdenove administracije i zakonodavcima ove nedelje kako bi razgovarala o pitanjima poput plaćenog odsustva, izvestio je Akios u utorak.

Očekuje se da će milijarder i filantrop u utorak otići na Kapitol Hil kako bi se sastao sa senatorima, uključujući senatorku Peti Mari iz Vašingtona, matičnu državu Gejtsove, izvestio je Akios pozivajući se na neimenovane savetnike.

Melinda, koja je najavila razvod od Bila Gejtsa u maju, posetila je Belu kuću u ponedeljak kako bi se sastao sa šefom kabineta Ronom Klajnom, savetnicom za unutrašnju politiku Suzan Rajs i drugim visokim zvaničnicima administracije, izvestio je Akios.

Ona ima investicionu firmu pod nazivom Pivotal Ventures koja ima za cilj unapređenje društvenog napretka u SAD-u.

Kompanija, koju je Melinda osnovao 2015. godine, zalaže se za politike koje su deo infrastrukturnog plana predsednika Džoa Bajdena, uključujući plaćeno odsustvo i brigu o deci.

Plaćeno odsustvo omogućava radnicima da odmore, a da ne propuste platu. Melinda je govorila o važnosti Kongresa da proširi plaćeno porodično medicinsko odsustvo u SAD-u, posebno kada se ekonomija oporavlja od pandemije.

Bajdenov plan za američke porodice ponudio bi pristupačniju brigu o deci, a radnici u brizi za decu dobili bi povećanu platu - Bela kuća procenjuje da bi od toga mogli imati koristi od 5 miliona dece u SAD-u.

Kurir.rs/Business Insider

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track