Najnovije vesti

VRATI SE KUĆI, UMIREMO: Majka namamila ćerku u zasedu jer je odbila ugovoreni brak, veruje se da ju je ubila porodica
Foto: Printscreen Privatna Arhiva

roditelji popbegli u pakistan

VRATI SE KUĆI, UMIREMO: Majka namamila ćerku u zasedu jer je odbila ugovoreni brak, veruje se da ju je ubila porodica

Planeta

Italijanski mediji objavili su sms poruku koju je majka nestale, po svemu sudeći ubijene 18. godišnje Saman Abas, poslala ćerki da bi je na prevaru vratila kući.

"Vrati se kući, umiremo, biće onako kako ti želis", napisala je majka ćerki koja je bila smeštena u "sigurnu kuću" da bi se zaštitila od roditelja, Pakistanaca, koji su je prisiljavali na ugovoreni brak, izveštava list "Il Fato kotidijano".

Devojka se vratila, ali je nakon toga 30. aprila nestala, a sve indicije govore da je ubijena, iako njeno telo još nije pronađeno.

Roditelji ubijene devojke su pobegli u Pakistan, a italijanska policija pored njih za ubistvo optužuje i ujaka, za kojeg se smatra da je izvršilac zločina i jos dva druga rođaka, za koje se veruje da se kriju negde u Evropi.

Svi su u bekstvu i za njima je izdata međunarodna poternica.

Nestanak devojke prijavio je njen mladić, Italijan, a devojka je po svoj prilici ubijena, jer nije pristala na ugovoreni bark s rođakom u Pakistanu.

Ubistvo 18-godišnje devojke uznemirilo je italijansku javnost i pokrenulo polemiku o uspešnosti integracije stranaca koji dolaze da žive i rade u Italiji, ali i o efikasnosti sistema da pruži zaštitu, naročito ženama, kada je to neophodno.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track