PREDSTAVA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA Vukovi trče kroz publiku, bore se sa glumcima VIDEO
Foto: RINA

samo u kini

PREDSTAVA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA Vukovi trče kroz publiku, bore se sa glumcima VIDEO

Planeta -

Snimak vukova koji jure glumce na sceni tokom predstave u Kini izazvao je strahovanja za živote i bezbednost kako izvođača tako i publike.

Snimak iz pozorišta u gradu Ksianu na severoistoku Kine, postavljen je na kineskoj platformi Veibo prošle nedelje i brzo je postao viralan.

Na snimku, koji je pregledan više od 433 miliona puta, vidi se nekoliko vukova kako istrčava na pozornicu i skače u publiku i juri izvođače. Sve je to deo predstave i istoriji Puta sviče, ali ono što je uznemirilo sve je što vukovi nemaju nikakve brnjice ili povode a čitava scena borbe sa divljim životinjama odvija se pored publike.

"Izbezumio bih se da se to dogodi pored mene", naveo je jedan korisnik Veiboa dok je drugi pitao: "Šta ako se nešto neočekivano dogodi?"

Predstavnik turističke organizacije grada, koja je vlasnik pozorišta, rekao je da su "vukovi bezbedni i neće povrediti ljude".

"Vukovi su pripitomljavani tri do četiri generacije. Legano su uzgajani i profesionalno trenirani i u poslednje tri godine nije bilo ni jednog incidenta sa njima", rekao je zvaničnik koji je tražio da ostane anoniman.

On je pojasnio da se scena borbe vežbala više puta, da su glumci imali zaštitnu opremu kako ne bi slučajno bili povređeni, kao i da je između njih i publike bila razvučena zaštitna mreža.

Predstava, gde vukovi opisuju opasna putovanja kineskih karavana kroz centralnu Aziju u vreme dinastije Tang takođe može da se pohvali i učešćem kamila.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track