ZAHAROVA: Neka Amerika prvo sebe kazni zbog Jugoslavije i Iraka, pa tek onda može da priča o zakonu
Foto: Profimedia / Russian Ministry of Foreign Affairs

diplomatija

ZAHAROVA: Neka Amerika prvo sebe kazni zbog Jugoslavije i Iraka, pa tek onda može da priča o zakonu

Planeta -

Portparolka ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova akcije Vašingtona i Organizacije za zabranu hemijskog oružja ocenila je kao "potpuno bezakonje".

Prethodno je portparolka Bele kuće Džen Psaki saopštila je da ženevski sastanak predsednika SAD i Rusija, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina, nije doveo "ni do kakvih promena", pa će tako SAD pripremiti nove sankcije protiv Moskve.

"Od kad su SAD počele da rade po zakonima? To, šta oni rade u Organizaciji za zabranu hemijskog naoružanja, ne potpada ni pod koji zakon - potpuno bezakonje. Prvo, neka kazne sami sebe sankcijama za Jugoslaviju i Irak, za milione ubijenih i osakaćenih. Tek onda mogu da izgovore reč ′zakon′", napisala je Zaharova na Telegramu.

Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven najavio je uvođenje novih sankcija Rusiji. On je saopštio da Bela kuća sprema određeni paket mera zbog slučaja Alekseja Navaljnog, a nastaviće se sa uvođenjem sankcije protiv ruskih kompanija koje grade "Severni tok 2".

Kurir.rs/Tass

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja