TUČA DEMONSTRANATA I POLICIJE U LONDONU: Besni zbog produžavanja korona mera! Sevaju pendreci, čuju se sirene VIDEO
Foto: Profimedia / Guilhem Baker / LNP

neredi pred parlamentom

TUČA DEMONSTRANATA I POLICIJE U LONDONU: Besni zbog produžavanja korona mera! Sevaju pendreci, čuju se sirene VIDEO

Planeta -

Policija u Londonu se sukobila sa demonstrantima ispred britanskog parlamenta koji su se okupili kako bi izrazili negodovanje zbog odluke vlade da povuče prethodnu odluku o ukidanju restriktivnih mera uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako policajci vade pendreke i govore ljudima da se odmaknu, dok se u pozadini čuju sirene, preneo je britanski dnevnik Ekspres.

Demonstranti su se prepirali s policajcima, a okupljeni ispred Dauning strita su nosili megafone kako bi protestovali protiv odluke premijera Borisa DŽonsona da pomeri odloži ukidanje restriktivnih mera za 19. jul.

London, protest, Velika Britanija
foto: Youtube prtscr / The Sun

Moglo se videti da policija izvlači jednu ženu iz gomile, dok je drugog demonstranta bacila na zemlju.

Takođe, dvojica policajaca su jednoj ženi stavila lisice, dok je druga žena nosila transparent "Tražimo TV debatu o opasnostima vakcine protiv kovida". Na drugom transparentu je pisalo "Prkosite, opirite se, ne pokoravajte se".

Do demonstracija je došlo u trenutku kad su u Britaniji u jednom danu registrovana 10.633 novozaražena korona virusom i pet smrtnih slučajeva.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia / Guilhem Baker / LNP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track