MOSKVA ODLUČNA POVODOM OKRŠAJA U CRNOM MORU: Ako Britanci ponove incident, odgovornost je na njima!
Foto: Profimedia / MoD Russia

ambasadorka

MOSKVA ODLUČNA POVODOM OKRŠAJA U CRNOM MORU: Ako Britanci ponove incident, odgovornost je na njima!

Planeta
17:31h

Ukoliko se ponovi incident sa brodom "HMS Defender" odgovornost će biti na Velikoj Britaniji, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova tokom razgovora sa britanskom ambasadorkom Deborom Bronert, koja je danas išla u ruski MIP na razgovor.

"Ambasadorki je upućen odlučan protest protiv ulaska u rusku teritoriju i provokativnih i opasnih akcija broda Kraljevske mornarice, što Rusija vidi kao očigledno kršenje Konvencije UN iz 1982. o Zakonu o plovidbi. Posebno smo joj naglasili da, ukoliko se ovakve provokacije ponove, odgovornost za posledice po njih će biti na Britaniji", navelo je rusko ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju, a preneo TASS.

Rusko ministarstvo odbrane je u sredu izvestilo da je Crnomorska vlada i Savezna pomorska granična kontrola "zaustavila upad britanskog broda "HMS Defender" u rusku teritoriju u blizini Krima".

Navodi se da je birtanski razarač ušao tri kilometara u ruske teritorijalne vode, a obalni brod je ispalio hice upozorenja, nakon što je Suhoj-24M bacio nekoliko bombi pored razarača, koji je potom napustio rusku teritoriju.

Raanije danas saopšteno je da će Moskva pokrenuti pitanje incidenta na Crnom moru u OEBS-u, rekao je stalni ruski predstavnik u toj organizaciji Aleksandar Lukaševič.

"Sigurno hoćemo. Čak u nekoliko formata", rekao je on odgovarajući na pitanje o tome, prenosi Tass.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia / MoD Russia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track