RUSKA MORNARICA I AVIJACIJA VEŽBAJU U MEDITERANU: Avioni sa hipersoničnim raketama KINDŽAL prvi put poleteli van Rusije! VIDEO
Foto: Youtube prtscr/ Минобороны РФ

pravac sirija

RUSKA MORNARICA I AVIJACIJA VEŽBAJU U MEDITERANU: Avioni sa hipersoničnim raketama KINDŽAL prvi put poleteli van Rusije! VIDEO

Planeta -

Ruske mornaričke i vazduhoplovne snage počele su danas zajedničke vežbe u istočnom Mediteranu a prvi put su van Rusije poleteli avioni sa hipersoničnim raketama.

"U okviru vežbi, dva aviona MiG-31K sposobnih za nošenje najnovijih hipersoničnih raketa Kindžal poletela su iz Rusije u rusku vazdušnu bazu Hmejim u Siriji", dodaje se.

Kindžal leti 10 puta brže od brzine zvuka i ima domet do 2.000 kilometara.

U vežbama učestvuje pet ratnih brodova, dve fregate i dve podmornice.

Ruska vojska je modernizovala pistu u bazi Hmejim kako bi je prilagodila za teške bombardere i izgradila drugu pistu radi proširenja operacija.

U vodama Mediterana trenutno je i britanski nosač aviona Kraljica Elizabeta sa 10 američkih borbenih aviona F-35 pod britanskom komandom, podseća TASS.

Pre dva dana u Crnom moru došlo je do incidenta kada je, kako ruska strana tvrdi, britanski razarač ušao u ruske vode, što britanska vojska osporava.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr/ Минобороны РФ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track