SVEDOČENJE IZ PAKLA FLORIDE: Da se ove stvari nisu poklopile ne bih bila živa! Amerikanka veruje da je njeno spasavanje ČUDO BOŽJE
Foto: Screenshot YT/ CBS

spas iz srušene zgrade

SVEDOČENJE IZ PAKLA FLORIDE: Da se ove stvari nisu poklopile ne bih bila živa! Amerikanka veruje da je njeno spasavanje ČUDO BOŽJE

Planeta -

Da se nekoliko stvari nije poklopilo u životu Iliane Monteagudo noć pre tragedije na Floridi, veruje da danas ne bi bila živa.

Njene kreditne kartice već su bile u torbici, proverila je vrata balkona, u početku nije mogla da pronađe stepenište: svi detalji zbog kojih su ona i njen sin sada živi.

Monteagudo je jedna od preživelih delimičnog kolapsa zgrade prošle nedelje na Floridi. Spasilački timovi i dalje pretražuju krhotine, pronašli su 18 žrtava, u nadi da će pronaći odgovore za porodice 145 ljudi koji se još uvek vode kao nestali. A istražitelji su na licu mesta kako bi pokušali da otkriju šta je pokrenulo užas.

Monteagudo tvrdi da je veče pre kolapsa stavila svoje tablete i kreditne kartice u torbicu i zapalila sveću za Gospu Gvadalupe, katoličku ikonu koja simbolizuje zaštitu od loših stvari.

Legla je u krevet, ali oko 1:00 ujutru probudila ju je, kako je nazvala, „retka sila“.

Verujući da osećaj potiče od otvorenih balkonskih vrata, otišla je u svoju dnevnu sobu da pokuša da ih zatvori. Ali onda je iza sebe videla pukotinu koja je dopirala sa plafona, brzo se kretala kao zmija niz zid.

"Nešto u meni je reklo da bežim", rekla je Monteagudo. "Morate da trčite da biste spasili život".

Za nekoliko trenutaka obukla je prvu odeću koju je našla, zgrabila telefon i torbicu, duvala sveću i istrčala iz svog stana, rekla je.

Jednom u hodniku zatekla je tišinu: bez panike, bez alarma i niko drugi ne trči.

Znala je da ne ide liftom, ali nije znala da su stepenice za nuždu tik do njene jedinice, pa je umesto toga otišla do najudaljenijih stepenica.

Ali dok je letela niz stepenice šest spratova, moleći Boga da joj dozvoli da ponovo vidi svoje sinove i unuke, začula je zvuk zgrade koja se ruši. Da je bila na stepenicama najbližim svom stanu, verovatno bi bila zgnječena, rekao je njen sin.

„Morala je da se probudi sutradan rano, sledećeg jutra“, rekao je njen sin Andres Alvarez. "Nije uzela tabletu za spavanje jer se plašila da će prespavati. Da nije bilo onih otvorenih vrata ... da nije bilo vetra ... da nije videla tu pukotinu ... ne bi bila ovde da priča priču. "

Sada je na sigurnom, rekla je Monteagudo, ali plače za susedima, izgubljenim u zgradi u koju se uselila pre šest meseci.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track