POSLE OTKRIĆA LUDOG TRENDA MEĐU TINEJDŽERIMA: Lažiraju POZITIVNE korona testove, vlasti uputile dramatičan apel roditeljima
Foto: Shutterstock

mladi britanci

POSLE OTKRIĆA LUDOG TRENDA MEĐU TINEJDŽERIMA: Lažiraju POZITIVNE korona testove, vlasti uputile dramatičan apel roditeljima

Planeta -

Sudeći po novom ‘trendu’ među britanskim tinejdžerima, ne postoji ništa što ne bi učinili da izbegnu nastavu.

Naime, u Velikoj Britaniji su otkrili recept kojim uspevaju da lažiraju pozitivne testove na koronavirus, a sve su podelili na popularnoj društvenoj mreži TikToku. Na testove su stavili limunov sok, sos od jabuke, koka kolu, sirće i sredstva za dezinfekciju ruku, a sve da pokažu crtice koje ukazuju na prisustvo virusa.

Vlasti i zdravstveni radnici u Britaniji nazvali su ovaj postupak nepristojnim i traže od roditelja da se pobrinu za zloupotrebu testova.

"Sigurni smo da to radi mala grupa učenika i da se testovi uglavnom koriste prema pravilima. Međutim, molimo roditelje da obrate pažnju na ovaj trend, a učenicima koji vole da eksperimentišu sa hemijskim reakcijama preporučujemo da mnogo da pohađa časove hemije u školi ", rekao je medijima. generalni sekretar Udruženja školskih i fakultetskih lidera Džeof Barton.

Organizacija za proveru činjenica, Full Fact, rekla je da gazirana pića i agrumi mogu, u brzom testu na COVID-19, pokazati pozitivan rezultat, ali kada se isti test koristi na ljudima, retko pokazuje lažne rezultate. TikTok se takođe javio i rekao da čine sve kako bi uklonili video zapise na profilu @fakecovidtests, prenosi Indija Tudej.

Kurir.rs/Večernji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track