ČUVENI BRITANSKI RAZARAČ KOJI JE PLOVIO PORED KRIMA PONOVO NA TAPETU: Ruski i britanski BOTOVI krenuli u novi ŽESTOKI okršaj!
Foto: EPA / Georgian Interior Ministry

pljušte fotomontaže

ČUVENI BRITANSKI RAZARAČ KOJI JE PLOVIO PORED KRIMA PONOVO NA TAPETU: Ruski i britanski BOTOVI krenuli u novi ŽESTOKI okršaj!

Planeta -

Saga o britanskom razaraču HMS Defender 056 koja je počela 23, juna posle susreta sa brodovima Pogranične službe FSB-a i mornaričkom avijacijom Crnomorske flote kada se zatekao na 10 nautučkih milja od Krima i dalje nije završena iako je brod otpolovio bio za Gruziju, a zatim napustio Crno more.

Priča o britasnkom vojnom brodu se nastavila ali ovaj put kao propagandni rat, gde je lansirano niz neproverenih glasina i teza da se brod zaustavio u Zalivu Suda na Kritu gde se nalazi velika luka koju prema potrebi koriste britanski i američki brodovi, kao i mornarice ostalih članica NATO, pošto je navodno doživeo niz obziljnih kolapsa elektronike i radarskih sistema tokom "Kirmske avanture" krajem juna ove godine.

Tako su se na Tviteru pojavile tvrdenj da je razrača viđen da doku za opravak gde se vrši isipitivanje i opravka elektronskih sistema.

Na osonvu ovoga razvila se oštra diskusija o tome šta se zaista dogodilo, pa je tu bilo raznih teza od toga da je Suhoj Su-30 SM imao ometače koji su zaslepili elektroniku broda.

Naravno bilo je i onih koji su rekli, da je zanimljiv način na koji se opisuje redovna popuna broda zbog čega se plovilo zaustavilo u ovoj luci. a me zbog silnih opravki.

Mašta je i u ovom slučaju ponovo izbila kada se pojavio niz fotomontaža na temu britanskog razarača koji je u plamenu ili razarač koji gori dok Putin besno navija a u pozadini se vidi kako ga preleću suhoji Su-30.

Posle popune HMS Defender je nastavio put prema Sucekom kanalu, ali teorije o tome da razrač je bio u plamenu i da gori su i dalje prisutne.

To je povelo i priču o sličnim manipulacijama za vreme Foklandskog rata i toerije da su Argentisnki piloti pogodili tadašnji nosač aviona HMS Invisibl, klase ARK Rojal koji je korišten u borbama na Južnom Atalntiku 1982. godine.

Kako smo ranije pisali gore pomenuti brod plovio je a oko 10 nautičkih milja od južnih obala polusotrva Krim iako prema konvenciji UN tertitorijalno more je 12NM s tim što Velika Britanija ne priznaje aneksiju Krima i vode oko tog fiksonog nosača aviona" u Crnom moru smatra ukrajinskim, a ne međunarodnim.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track