SKANDAL NA UKRAJINSKOJ TV: Prikazali kartu Rusije sa Krimom, suspenzije samo pljušte! Pozvani i obaveštajci! VIDEO
Foto: Liane Nothaft / Panthermedia / Profimedia

drama

SKANDAL NA UKRAJINSKOJ TV: Prikazali kartu Rusije sa Krimom, suspenzije samo pljušte! Pozvani i obaveštajci! VIDEO

Planeta -

Na ukrajinskom državnom TV kanalu Dom prikazana je mapa Rusije sa Krimom, započeta je zvanična provera, izvestila je TV kompanija.

"Projekat Ruski dnevnik ima grafički čuvar ekrana sa mapom Ruske Federacije, ali bez slike okupiranog poluostrva. Istovremeno, u jednom od izdanja iznenada se pojavljuje slika poluostrva, a zatim isto tako iznenada nestaje. Broj je povučen iz emitovanja kanala. Sva prethodna zakazana izdanja projekta Ruski dnevnik imaju odobreni kanal od grafičkog početnog ekrana - mape Rusije bez Krima. Izvore porekla i pogotka lažnog čuvara ekrana istražuje Služba unutrašnje bezbednosti “, rekao je kanal u izjavi na Fejsbuku.

Precizira se da kanal vrši zvaničnu proveru. Navodi se da TV kanal nema na raspolaganju ekran s prikazom karte Rusije i Krima. "Svi koji su uključeni u ovaj projekat i dalje su suspendovani sa svojih dužnosti. Krivac je prethodno identifikovan Krim je Ukrajina, a kanal Dom čini sve što je moguće da ga vrati kući, postajući predmet sabotaže i provokacija. Javno apelujemo na Službu bezbednosti Ukrajine u vezi sa pomoći u sprovođenju interne istrage", dodao je kanal.

Kurir.rs/Rusnext

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track