Smenjeni svi policajci sa aerodroma u Meksiku

Smenjeni svi policajci sa aerodroma u Meksiku

Planeta -
Umesto njih na aerodromu će ubuduće raditi službenici savezne policije i to samo oni pažljivo odabrani čije su biografije vrlo pažljivo proverene

MEKSIKO - Savezna policija Meksika zamenila je svih 348 policajaca koji su radili kao obezbeđenje na međunarodnom aerodromu u prestonici Meksiku zbog incidenta od 25. juna kada je jedan zaposleni ubio trojicu svojih kolega policajaca.

Veruje se da je oružje potegao jedan od policajaca na terminalu koji je bio umešan u trgovinu drogom. Šef savezne policije zadužen za bezbednost Luis Kardenjas Palomino rekao je da su svi zaposleni policajci sa aerodroma prebačeni na druge dužnosti u druge savezne države. Umesto njih na aerodromu će ubuduće raditi službenici savezne policije i to samo oni pažljivo odabrani čije su biografije vrlo pažljivo proverene.

Jedan od trojice policajaca koji je učestvovao u obračunu uhvaćen je, ali se i dalje traga za još dvojicom. Policija je ponudila nagradu od 259.000 dolara za informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja. Policajci koji su umešani u obračun navodno su radili za veliki kriminalni lanac iz Perua koji se bavi krijumčarenjem kokaina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track