AMERIKANCI ODLAZE IZ AVGANISTANA ALI SU RUSI TU: Lavrov poručio saveznicima u regionu da će ih Moskva štititi od svih pretnji
Foto: Profimedia/Sergei Malgavko/TASS/Sipa USA

avganistan

AMERIKANCI ODLAZE IZ AVGANISTANA ALI SU RUSI TU: Lavrov poručio saveznicima u regionu da će ih Moskva štititi od svih pretnji

Planeta -

Rusija pomno prati situaciju u Avganistanu i spremna je da upotrebi svoju vojnu bazu u Tadžikistanu kako bi odbranila svoje saveznike od pretnje, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao sa kolegama iz Tadžikistana i Uzbekistana i bio u kontaktu sa drugim srednjoazijskim liderima, piše Tass.

Ministar spoljnih poslova rekao je da se situaciju u Avganistanu ubrzano pogoršava od kako se SAD i druge NATO trupe povlače od kako nisu uspele da postignu rezultate u stabilizaciji svoje situacije.

Talibani, koji sada zauzimaju sve više teritorije Avganistana, ponovo nastavljaju svoju politiku sile i odmazde i zastrašivanja i ubijanja civila.

Pojavili su se i snimci i izveštaji o kontejnerima punim oružja i vojnog hardvera koje su talibani zaplenili od avganistanske vojske dok su se američke snage povlačile iz zemlje i militanti napredovali širom zemlje.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track