Najnovije vesti

OVO JE EL ČAPOVA KUĆA KOJA JE NAGRADA NA LUTRIJI: Sigurna kuća meksičkog KRALJA DROGE iz koje je pobegao marincima! VIDEO
Foto: Shutterstock/Octavio Hoyos, AP / Adriana Gomez

neobična premija

OVO JE EL ČAPOVA KUĆA KOJA JE NAGRADA NA LUTRIJI: Sigurna kuća meksičkog KRALJA DROGE iz koje je pobegao marincima! VIDEO

Planeta

Luksuzna vila iz koje je 2014. godine pobegao čuveni narko bos El Čapo kada su snage bezbednosti upale kakko bi ga uhapsile, pojaviće se kao nagrada na lutriji koju nudi meksička vlada.

Ova kuća u državi Sinalo bila je njegovo sedište tokom filmskog bekstva, kroz kišnu kanalizaciju.

Ova nekretnina sa svega dve spavaće sobe vredi oko 184.000 dolara.

Haoakin Guzman poznatiji kao El Čapo služi doživotnu kaznu zatvora u Americi. Nekadašnji vođa kartela Sinaloa, jedan je od najpoznatijih kraljeva droge, ne samo po čuvenim bekstvima već i po tome što je 2009. godine dospeo i na Forbsovu listu najbogatijih ljudi sveta sa procenjenim bogatstvom tada na oko milijardu dolara.

Spolja, ova kuća bele fasade deluje dosta skromnije nego što jeste.

El Čapo je uspeo 2001. godine da pobegne iz zatvor asa maklimalnom bezbednošću, a meksički marinci su uspeli da ga lociraju u ovoj "sigurnoj kući" 16. februara 2014. godine.

Međutim, El Čapo je i tada uspeo da pobegne kroz tunel koji je bio iskopan ispod kade i bio povezan sa kišnom kanalizacijom. Pronađen je i uhapšen 6 dana kasnije.

Na istoj tomboli pojaviće se i vila letnjikovac nekadašnjeg vođe kartela Huarez, Amada Karilja na jugu Meksiko Sitija procenjena na 3,8 miliona dolara.

Kurir.rs / BBC, Foto: Shutterstock/Octavio Hoyos, AP / Adriana Gomez

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track