LUDILO RATA U AVGANISTANU Bivši lider džihadista formirao MILICIJU za borbu protiv Talibana! Proglasio ČAK i mobilizaciju
Foto: NASEER SADEQ / AFP / Profimedia

Ambiciozni planovi

LUDILO RATA U AVGANISTANU Bivši lider džihadista formirao MILICIJU za borbu protiv Talibana! Proglasio ČAK i mobilizaciju

Planeta -

Mohamad Ismail Kan, bivši lider dzihadista u avganistanskoj provinciji Herat, uspostavio je miliciju za borbu protiv talibanskog pokreta, javio je danas TV kanal Tolo Njuz.

Ranije su mediji izveštavali da je Kan podsticao stanovništvo da se bori protiv talibana i proglasio mobilizaciju, preneo je Tas s. Prema Kanovim rečima, stotine naoružanih ljudi pridružilo se Narodnom frontu otpora i krenulo u borbu protiv talibana.

Trenutno milicija pokriva samo zapadni deo Herata, dok u budućnosti planira da osigura bezbednost duž granica pokrajine i oslobodi druge oblasti od radikala.

Tolo Njuz je izvestio da su talibani u protekla 24 sata zauzeli još osam okruga Herata, uključujući carinarnicu i granični prelaz.

Od 19 administrativnih jedinica u provinciji Herat samo su dve ostale pod vladinom kontrolom, dok su se ostale predale talibanima bez otpora.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track