OGLASILA SE ŽENA PREDSEDNIKA HAITIJA I OPISALA DETALJE NAPADA NA MOIZA Brzinom svetlosti su ušli u našu kuću i IZREŠETALI GA
Foto: CHANDAN KHANNA / AFP / Profimedia

MARTIN MOIZ JE RANJENA I PREVEZENA JE UBOLNICU U MAJAMIJU

OGLASILA SE ŽENA PREDSEDNIKA HAITIJA I OPISALA DETALJE NAPADA NA MOIZA Brzinom svetlosti su ušli u našu kuću i IZREŠETALI GA

Planeta -

Udovica ubijenog predsednika Haitija Žovenela Moiza, Martin koja se nalazi u bolnici opisala je momenat kada su ona i njen muž napadnuti u svom domu.

Ona je rekla da se napad dogodio ''tako brzo'' da njen suprug Žovenel nije bio u mogućnosti ništa da kaže.

Martin je povređena u napadu i prebačena je u bolnicu u Majamiju, piše BBC.

U subotu, ona je na društvenu mrežu Tviter postavila glasovnu poruku u kojoj je rekla da će nastaviti da radi svoj posao. Brojni ljudi su potvrdili da je to glas predsednikove supruge.

-Brzinom svetlosti oni su ušli u moju kuću i izrešetali mog muža, rekla je ona u snimku, opisujući momenat kada je on ubijen.

-Morate biti beskrupulozan zločinac da biste izvršili atentat na predsednika poput Žovenela Moiza, a da mu niste dali ni šansu da kaže ijednu reč, nastavila je.

Istakla je da je njen suprug bio na meti iz političkih razloga, posebno jer se pominjao referendum o promeni Ustava, koji je predsedniku mogao dati veću moć.

Kako je rekla, pojedinci su želeli da ubiju predsednikov san.

-Plačem, to je istina, ali ne smemo dozvoliti da zemlja skrene sa svog puta, istakla je Martin Moiz.

-Ne možemo dozvoliti da krv predsednika Žovenela Moiza, mog supruga, našeg predsednika kojeg toliko volimo i koji nas je voleo, teče uzalud, poručila je ona.

Predsednik Haitija Žovenel Moiz (53) ubijen je u svojoj kući u sredu.

Još uvek nije jasno ko je naručilac niti koji je motiv atentata, mnoge stvari ostale su nejasne, uključujući i to kako su ubice mogle da uđu na imanje. Članovi Moizovog obezbeđenja biće ispitani naredne nedelje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track