Najnovije vesti

ZNAČAJNA RAZLIKA IZMEĐU BAJDENOVE I TRAMPOVE VLADE Rjabkov: Prioriteti im se podudaraju ali...
Foto: EPA/MIGUEL GUTIERREZ

rjabkov jasan

ZNAČAJNA RAZLIKA IZMEĐU BAJDENOVE I TRAMPOVE VLADE Rjabkov: Prioriteti im se podudaraju ali...

Planeta

Ruski zamenik ministra spoljnih poslova, Sergej Rjabkov u intervjuu za časopis Internacional, rekao je da vidi značajnu razliku u pristupu i političkom stilu između amninistracija američkog predsednika Džoa Bajdena i bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Prema Rjabkovu, konzervativni pritisak prethodne administracije ustupio je mesto sveobuhvatnom i ideološkom pristupu zaštiti američkih inetesa, piše Tass.

Donald Tramp
foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

-Postoji ogromna razlika između administracija u mnogim aspektima, one su suprotnosti, ali u smislu da se prioriteti podudaraju ali metodologija, pristupi, stil, žanr, prezentacija su sada sktoz drugačiji, naglasio je Rjabkov.

0619617108, Džo Bajden, Bela kuća, Dan nezavisnosti, Džil Bajden
foto: Michael Reynolds - Pool via CNP / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Zamenik ministra primetio je da je tokom samita u Ženevi, SAD jasno stavio do znanja da Moskva i Vašington imaju različite vrednosti. Komentarisao je da situacija nije bila ovakva u prošlosti ali da je poenta ista i da se na Moskvu gleda kao na geopolitički rival u mnogim oblastima.

Naglasio je da je takođe prerano za ukazivanje na konkretne razlike u pristupu Trampove i Bajdenove administracije i donošenja zaključaka.

-Pod Trampovom administracijom osim povremeno pozitivne retorike, nije bilo ničeg drugog tako da prirodno, naša averzija prema toj politici je bila jasna, a naši odnosi su se vremenom samo pogoršavali, rekao je Rjabkov.

Putin i Bajden su se 16. juna prvi put sastali u Ženevi i u zajedničkoj izjavi lideri su naglasili da obe strane planiraju pokretanje sveobuhvatne bilateralne dijaloge o strateškoj stabilnosti.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track