MESEČNO PRIKUPE POLA TONE PSEĆEG IZMETA: Vlasti ovog grada odlučile su se na nesvakidašnji način borbe protiv nesavesnih vlasnika
Foto: Shutterstock

DNK testiranje

MESEČNO PRIKUPE POLA TONE PSEĆEG IZMETA: Vlasti ovog grada odlučile su se na nesvakidašnji način borbe protiv nesavesnih vlasnika

Planeta -

Tel Aviv je najavio da će od vlasnika pasa tražiti da gradskoj vlasti dostave DNK ljubimca, kako bi se izborili sa problemom izmeta po gradu.

Vlasnici pasa moraće da obezbede DNK uzroke svojih ljubimaca prilikom prijave ili obnavljanja dozvole za držanje psa. Inicijativa gradskih vlasti posledica je gomile izmeta koji se svakog meseca počisti sa ulica grada.

Gradski savet Tel Aviva odobrio je amandman na zakon na osnovu kog su vlasnici pasa obavezni da registruku svoje ljubimce u DNK bazu podataka. Na taj način će inspektori prikupljati DNK uzorke sa izmeta koji je ostavljen na ulici i pronalaziti i novčano kažnjavati vlasnike pasa. Jerusalim post navodi i da će vlasnici morati da pate i uzimanje uzoraka i testiranje.

Zakon, koji je poslat ministarstvu unutrašnjih poslova na odobrenje, predložen je nakon što su gradski zvaničnici proračunali da svakog meseca komunalne službe prikupe 500 kilograma psećeg fecesa sa ulica.

"Opštinske vlasti naporno rade da reše problem fecesa po ulicama kažnjavanjem nesavesnih vlasnika, postavljanjem plastičnih kesica u parkovima i otvaranjem psećih parkova u gradu. Ali sve to ne umanjuje vlasničku odgovornost da održavaju javne prostore čistim", naveo je jedan zvaničnik Tel Aviva.

Stanovnici Tel Aviva vole pse. Procenjuje se da na svakih 11 stanovnika grada dođe 1 pas, mnogo više nego u većini drugih mesta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track