POSLE RAZGOVORA BAJDENA I PUTINA Ruski hakeri se iznenada povukli sa interneta!
Foto: Profimedia

NEOČEKIVAN POTEZ

POSLE RAZGOVORA BAJDENA I PUTINA Ruski hakeri se iznenada povukli sa interneta!

Planeta -

Odlučili su da se pritaje nakon što su bili glavna tema nedavnog telefonskog razgovora između predsednika dve super-sile!

Nedavno su imali neprijatan razgovor... Džo Bajden i Vladimir Putin
Nedavno su imali neprijatan razgovor... Džo Bajden i Vladimir Putinfoto: AP /Alex Brandon, Profimedia, EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL

Hakerska grupa REvil misteriozno je nestala sa interneta, tj. ugasila je svoj veb-sajt i povukla se sa portala na kojima se oglašavala! Kako prenosi CNN, hakeri su verovatno odlučili da se pritaje nakon što su bili glavna tema nedavnog razgovora Džozefa Bajdena, predsednika SAD, i Vladimira Putina, lidera Rusije.

U tom razgovoru Bajden je ponovo od Putina tražio da učini sve kako bi se zaustavili hakerski napadi sa teritorije Rusije na američke kompanije i vladine agencije. Tada je Bajden upozorio da će se Rusija suočiti sa ozbiljnim posledicama ukoliko se napadi nastave. Podsećamo, ova hakerska grupa je poslednjih meseci izvela više sajber-napada, među kojima je udar na naftovod "Kolonijal pajplajn", zbog čega je došlo do prekida u isporuci nafte na istoku SAD, kao i udar na "JBS fuds", najvećeg američkog dobavljača mesa, što je izazvalo poremećaj u snabdevanju tržišta. Hakeri su, koristeći posebne programe, blokirali rad kompanija koje su morale da plate više od deset miliona dolara otkupnine.

Sajber-kriminalci REvil su odlučili da internet napuste u utorak i više nije moguće ni pristupiti spisku njihovih žrtava, tj. kompanija koje su orobili, a koji su sami bili postavili na internet. - Njihov nestanak može biti zbog toga što su ostvarili svoju misiju ili je odgovor na njihove ranije napade - rekao je Stiv Mur, šef bezbednosti kompanije za sigurnost na internetu "Ekzebim". "REvil" je jedna od najpoznatijih svetskih grupa i prerano je još iznositi zaključke, naveo je CNN.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track