BIO JE DOBITNIK PULICEROVE NAGRADE Rojtersov novinar ubijen u Avganistanu
Foto: EPA / JALIL REZAYEE

još jedna tragična smrt novinara

BIO JE DOBITNIK PULICEROVE NAGRADE Rojtersov novinar ubijen u Avganistanu

Planeta -

Reojtersov novinar Daniš Sadiki ubijen je u petak tokom izveštavanja o sukobu avganistanskih snaga bezbednosti i talibanskih boraca u blizini graničnog prelaza sa Pakistanom, rekao je komandant avganistanskih snaga.

Avganistanske specijalne snage borile su se da povrate glavno tržišno područje Spin Boldak kada su Sidiki i viši avganistanski oficir ubijeni u, kako su opisali, tokom unakrsne vatre, rekao je zvaničnik Rojtersu.

Bio je na zadatku među pripadnicima avganistanskih specijalnih snaga.

- Duboko sam uznemiren tužnom vešću o sinoćnom ubistvu prijatelja, Daniša Sidikija u Kandaharu. Indijski novinar i dobitnik Pulicerove nagrade bio je povezan sa avganistanskim snagama bezbednosti. Upoznao sam ga pre dve nedelje pre njegovog odlaska u Kabul. Saučešće njegovoj porodici i Rojtersu - napisao je na Tviteru Farid Mamundzaj, ambasador Avganistana u Indiji.

Daniš Sadiki, dobitnik Pulicerove nagrade, radio je za međunarodnu novinsku agenciju Rojters, a od 2008. do 2010. godine bio je dopisnik za India Today Group.

Sadiki, koji je radio kao fotoreporter u Rojtersu izveštavao je sa ratišta u Avganistanu i Iraku, sa protesta u Hong Kongu, a pratio je i zemljotrese u Nepalu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track