Najnovije vesti

POGINUO MLADIĆ U IRANU: Nastradao tokom protesta zbog nestašice vode FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen Twitter/@AlirezaNader

druga noć protesta

POGINUO MLADIĆ U IRANU: Nastradao tokom protesta zbog nestašice vode FOTO, VIDEO

Planeta

Jedan mladić je ubijen tokom druge noći protesta zbog nestašice vode na jugozapadu Irana, izjavio je jutros lokalni zvaničnik i za pucnjavu optužio naoružane demonstrante, javila je državna novinska agencija IRNA.

Iran se suočava sa najgorom sušom u poslednjih 50 godina, a protesti su izbili zbog nestašica vode u nekoliko gradova i mesta u naftom bogatoj provinciji Kuzestan.

U izveštaju Rojtersa se navodi da nestašica vode nije pogodila samo domaćinstva već je opustošila poljoprivredu i stočarstvo i dovela do nestanka električne energije.

"Tokom skupa, izgrednici su pucali u vazduh da bi isprovocirali ljude, ali na nesreću jedan metak pogodio je jednog mladića i ubio ga", rekao je Omid Sabripur, šef gubernije u gradu Šadegan.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama čuju se pucnji, vide se demonstranti koji pale automobilske gume kako bi blokirali puteve i snage bezbednosti koje pokušavaju da rasteraju ogorčene građane.

Tokom protesta ljudi su oštro prozivali vrhovnog verskog vođu Irana ajatolaha Alija Hamneija i skandirali "Smrt diktatoru" i "Smrt Hamneiju".

Poslednjih nedelja hiljade radnika u ključnom iranskom energetskom sektoru takođe su održali proteste tražeći bolje plate i radne uslove na gasnim poljima i nekim rafinerijama u velikim gradovima juga Irana.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja