JEDVA SE OTRGNUO IZ ČELJUSTI ALIGATORA: Vožnja bicikla po parku na Floridi ga umalo koštala života! Prolaznici ga spasili! FOTO
Foto: Twitter / Martin County Sheriff's Office

koban pad u vodu

JEDVA SE OTRGNUO IZ ČELJUSTI ALIGATORA: Vožnja bicikla po parku na Floridi ga umalo koštala života! Prolaznici ga spasili! FOTO

Planeta -

Biciklista na Floridi je zadobio teške povrede kada ga je napao aligator u parku.

On je prethodno izgubio kontrolu nad biciklom, pao niz nasip na kome je staza i upao u vodu u kojoj je bio ovaj reptil, saopštila je lokalna policija.

Ženka aligatora, za koju su zvaničnici rekli da je dugačka oko 3 metra, zgrabila je nesrećnog biciklistu i nanela mu ozbiljne povrede pre nego što je nekako uspeo da se oslobodi otpuže do područja u kome mu je pomogao slučajni prolaznik i pozvao pomoć, navodi se u saopštenju.

Čarli Šenon je za VNTV ispričao da je šetao svog psa u parku kada je video povređenog biciklistu.

"Imao je dosta tragova zuba po celoj nozi, a najviše u gornjem delu butine. Upotrebio sam povodac od mog psa, a uz pomoć još par prolaznika uspeli smo jedva da ga izvučemo gore na stazu. Ležao je na korenju drveća oko 3 metra ispod nas" ispričao je Šenon.

Ubrzo su spasilačke službe poslale helokopter i prebacile povređenog čoveka u bolnicu.

Stručnjak za aligatore Džon Dejvidson koji je ubrzo došao na mesto incidenta, ugledao je ženku aligatora svega par metara od mesta napada.

"Ležala je oko 3,5 metra od obale kada sam naišao. To me je navelo da pomislim da je reč o ženki koja u blizini ima gnezdo i čuva ga, tako da ćemo pokušati da ulovimo i njene bebe i zajedno ih premestimo na drugu lokaciju"

Komisija za očuvanje divljeg sveta Floride (The Florida Fish and Wildlife Conservation Commission) kaže da na Floridi živi oko 1,3 miliona aligatora, u svih 67 okruga u zemlji, ali da su napadi na ljude retki.

Protekle godine je zabeleženo 12 ujeda aligatora, ali nijedan nije bio fatalan, naveli su iz FWC.

Kurir.rs / CNN, Foto: Twitter / Martin County Sheriff's Office

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track