RUSKI VETERAN U 102. GODINI POBEDIO SMRT: Prvi put kada su nacisti napali SSSR, a sada koronu! Kosmonauti ga naučili da diše VIDEO
Foto: Youtube prtscr / Королёв ТВ

pravi heroj

RUSKI VETERAN U 102. GODINI POBEDIO SMRT: Prvi put kada su nacisti napali SSSR, a sada koronu! Kosmonauti ga naučili da diše VIDEO

Planeta -

Nikolaj Bagajev, ruski veteran koji je u 102. godini uspeo da se izleči od korone, kaže da se nakon više od jednog veka ponovo rodio.

Nikolaj je, kako ističe, dva puta pobedio smrt - jednom kada su nacisti napali Sovjetski savez a drugi šput kada je u 102. godini primljen u bolnicu sa oštećenjem pluća više od 80 odsto, prenosi Rojters.

Sa bogatom istorijom heroja Bagajev je ispraćen iz bolnice u svečanoj vojnoj uniformi i grudima okićenim raznim herojskim znamenjem.

"Bilo ej teško, ali mogao sam da vidim kako se lekari bori i pomogao sam im. Oni su ti koji su heroji", rekao je Bagajev po izlasku iz bolnice.

Bagajev je preživeo mnog aburna poglavlja sovjetske istorije, a tokom rata je dva puta bio ranjen.

Nikolaj Bagajev
foto: Youtube prtscr / Королёв ТВ

"On je pravi borac, jurišnik. Sećao se svojih ratnih nedaća i bitke za Moskvu i to mu je pomoglo tokom boravka u bolnici" rekla je njegova doktorka Valentina Rakitskaja.

Nakon rata, Bagajev je radio u Kazahstanu na izgradnji kosmodroma Bajkonur sa kojeg je Jurij Gagarin poleteo u svemir 1961. godine.

I, upravo mu je tehnika disanja koju je, kako kaže, naučio od sovjetskih kosmonauta pomogla u oporavku od kovida-19.

veteran, Ruski veteran, Nikolaj Bagajev
foto: Youtube prtscr / Королёв ТВ

Sada mu je glavni cilj da ponovo prohoda bez pomoći.

Kurir.rs / The Reuters, Foto: Youtube prtscr / Королёв ТВ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track