HILJEDE ROBIJAŠA JE BEZ PRESUDE NA ROBIJI VIŠE OD DECENIJU: Evo koće moći da odahne! Predsednik Meksika sprema MEGA pomilovanje!
Foto: EPA / Mexican Presidency, EPA / Joebeth Terriquez

smeši im se sloboda

HILJEDE ROBIJAŠA JE BEZ PRESUDE NA ROBIJI VIŠE OD DECENIJU: Evo koće moći da odahne! Predsednik Meksika sprema MEGA pomilovanje!

Planeta -

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je danas da će novom predsedničkom uredbom biti oslobođene hiljade zatvorenika koji služe kazne za razna dela, a među njima su i žrtve mučenja.

Uredbom će zatvorenici biti slobodni od 15. septembra, a biće obuhvaćeni svi robijaši koji su optuženi za bilo koji zločin, ukoliko su prethodno bili žrtve mučenja, naveo je Lopez Obrador, a preneo Rojters.

Zatvorenici stariji od 75 godina, a koji nisu počinili ozbiljnije zločine, kao i zatvorenici iznad 65 godina sa hroničnim bolestima, koji nisu počinili ozbiljne zločine, takođe će moći da računaju na slobodu, dodao je Lopez Obrador.

Slobodu čekaju i zatvorenici koji su iza rešetaka više od deset godina bez presude.

U Meksiku ima 94.547 osoba koje su zatvorene bez presude, prema podacima ministra unutrašnjih poslova Olge Sančez Kordero.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Mexican Presidency, EPA / Joebeth Terriquez

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja