Najnovije vesti

DŽEF BEZOS NIJE VIŠE NAJBOGATIJI NA SVETU, IZGUBIO 14 MILIJARDI ZA JEDAN DAN: Francuz Bernar Arno ga je skinuo sa trona!
Foto: Profimedia / Christophe ARCHAMBAULT / AFP, Profimedia / AHMET SEL/SIPA

promene na forbsovoj listi

DŽEF BEZOS NIJE VIŠE NAJBOGATIJI NA SVETU, IZGUBIO 14 MILIJARDI ZA JEDAN DAN: Francuz Bernar Arno ga je skinuo sa trona!

Planeta

Džef Bezos više nije najbogatii čovek na svetu, nakon što je za samo jedan dan izgubio skoro 14 milijardi dolara, pa je to sada Francuz Bernar Arno.

Arno poseduje 47 odsto akcija kompanije LVMH koja pod jednim krovom okuplja poznate brendove poput Luj Vitona, Moe & Šandon (Moët & Chandon), Kristijan Dior i Tifany & Co, navodi se na portalu magazina Forbs.

Nakon prijavljivanja poslovnih rezultata u drugom kvartalu, akcije Bezosovog Amazona pale su za 7,6 odsto, pa je on, kao najveći akcionar najviše i izgubio - oko 13,9 milijardi dolara, a tron najbogatijeg ponovo je preuzeo francuski biznismen Bernar Arno.

Uprkos tome što su i akcije Arnoovog konglomerata LVMH pale za 1,4 odsto, najbogatiji Evropljanin siromašniji je za „svega" 2,9 milijardi dolara, pa je ovu nedelju zatvorio sa procenjenih 192,9 milijardi dolara ličnog bogatstva.

Arno i Bezos su se u maju i u junu smenjivali na prvom mestu, ali je osnivač Amazona poslednjih 50 dana bio na vrhu.

Francuski milijarder je tokom prošle, pandemijske godine, uvećao svoje bogatstvo za više od 100 milijardi dolara.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia / Christophe ARCHAMBAULT / AFP, Profimedia / AHMET SEL/SIPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track