PREMIJER SENT VINSENTA POVREĐEN NA PROTESTU: Pogođen u glavu čvrstim predmetom, prebačen u bolnicu na Barbadosu VIDEO, FOTO
Foto: 246Paps / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

neće vakcinu

PREMIJER SENT VINSENTA POVREĐEN NA PROTESTU: Pogođen u glavu čvrstim predmetom, prebačen u bolnicu na Barbadosu VIDEO, FOTO

Planeta -

Premijer karipske države Sent Vinsent i Grenadini, Ralf Gonzalves, povređen je tokom protesta koje u glavnom gradu Kingstaunu i prebačen u bolnicu na Barbadosu.

Protest je počeo zbog nekoliko amandmana na zakon iz oblasti zdravstva kojima je, navodno, predviđena obavezna vakcinacija protiv kovida-19 za javne radnike.

Gonzalves je pogođen čvrstim predmetom u glavu kada je izašao iz automobila i pokušao da se probije kroz masu koja je blokirala zgradu parlamenta. Iako je obilno krvario, očekuje se da će se u potpunosti oporaviti.

0625636954, Ralf Gonzalves, Sent Vinsent
foto: 246Paps / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ministar finansija obavestio je parlament da je premijer prebačen na Barbados, gde će mu biti urađena magnetna rezonanaca, prenosi AP.

Napad na premijera osudili su i članovi vlade i opozivija. Lokalni mediji prenose, pozivajući se na senatora Džulijana Frensisa, da je neidentifikovana žena uhapšena, ali drugih detalja nema.

Protest su organizovali sindikati medicinskih sestara, policije i drugih radnika koji se protive vakcinaciji. Gonzalves je ranije rekao da vakcinacija neće biti obavezna.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track