VELIKO BEKSTVO IZ KABULA: Igra sa Ganijevim egzilom i dalje traje! Snimak odlaska u Uzbekistan prikazali kao pravo bekstvo!
Foto: Printscreen/Twitter

MASOVNA MANIPULACIJA

VELIKO BEKSTVO IZ KABULA: Igra sa Ganijevim egzilom i dalje traje! Snimak odlaska u Uzbekistan prikazali kao pravo bekstvo!

Planeta -

Inšaallah sudbina Avganistana sad je u rukama Talibana i Al Kaide, jer je sad već bivši predsednik Ašraf Gani munjevito pobegao iz zemlje, ovako su na Tviteru komentarisali odlazak sad već bivšeg predsednika Avganistana u egzil u Tadžikistan. Međutim ova priča o odlasku postala je izvrsna tema za manipulisanje javnosti, pa su u etar počeli da stavljau stare snimke kako bi prikazali da je u pitanju pravo bekstvo.

Inače ovo nije bilo prvi put, pošto od jutros kruže informacije da je Gani odleteo, pa ostao, a na kraju su svi potvrdili da je napustio Avganistan.

Kako je javila ruska novinska agencija RIA novosti Ašraf Gani pristao je da podnese ostavku i time spreči krvoproliće i rat u glavnom gradu.

Polse toga Gani je jednostavno seo u avion i napustio zemlju.

U toku dana prvo se bila pojavila informacija da je predsednik Avganistana, sad već bivši seo u avion i odleteo. Kako se navelo u Tadžikistan. Međutim, to je većina podvela pod glasine, a oni bolje upućeniji su i potpisniku ovih redova tvrdili da je to propaganda Talibana, da se Ašraf nalazi u svojoj rezidenciji sa porodicom i ne namerava da ode.

A, onda buć, mućak. Ispostavilo se da je Ašraf zaista zbrisao iz države od koje je i spostvena vojska digla ruke i ta zemlja posle 20 godina ponovo prelazi u ruke Talibana i sledbenika Al Kaide.

E sad, tu je nastala jedna igra, opet medijski spin, manipuilacija, prevrtljivost.

Naime iako su svi pomisli da je Gani u odelu zbrisao iz Avganistana, ispostavilo se da je snimak fejk, odnosno da je stari i da je nastao pre nekoliko meseci kad je Gani taj još aktuelni predsednik otišao u službenu posetu u Uzbekistan.

Igra se u svakom slučaju nastavlja s obzirom na trenutna haotična dešavanja u prestonici Avganistana. A kako je krenulo još će se ispostaviti da Gani nije otišao osim ako se pojavi konačno pravi snimak i potvrda je zaista sleteo u Tadžikistan. A šta će doneti naredne godine ostaje da se vidi.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track