NEMA PREDAJE DŽIHADISTIMA: Sin LAVA OD PANŠIRA diže ustanak protiv talibana! Tadžici ne priznaju poraz i kapitulaciju
Foto: Printscreen/Twitter

oružje u ruke

NEMA PREDAJE DŽIHADISTIMA: Sin LAVA OD PANŠIRA diže ustanak protiv talibana! Tadžici ne priznaju poraz i kapitulaciju

Planeta -

Nema predaje. Ipak sve nije gotovo, jer duh otpora prema talibanima očito nije usahuo u onoj čuvenoj jučerašnjoj simulaciji munjevitog poraza avganistanske vojske.

Na Tviteru pojavio se snimak na kome se vidi početak organizovang otpora talibanima i Al Kaidi.

Prvu vojnu snagu posle sloma ANA kako je saopšteno predvodiće Ahmad Masud sin velikog Ahamada Šaha Masuda zvanog "Lav Doline Panšir" koje se krvavo borio prvo protiv Sovjetske vojske u operaciji "Magistrala" 1989. godine, a kasnije bio jedan od lidera mudžahedinskih jednica, kao i lider Alijanse 7 koja je nastala kad su talibani uzeli prvi put vlast u Avganistanu 1996. godine.

Ahamad šah Masud, otac novog lidera pokreta otpora ubijen je u samoubičakom napadu 2001 godine uoči 11. septembra kada su ga likvidirala dvojica pripadnika Al Kaide koji su glumili novinare, a koji su imali postavljen eksploziv u TV kameru.

Njegov sin Ahmad koji je tad bio dečak, krenuo je stopama svog oca i odlučio da pokaže zube džihadistima i osveti svog oca.

Inače dolina Panšir je jedini deo Avganistana u koji džhaistička nogoa još uvek nije kročila, a iz koje će prema svem sudeći krenuti duh otpora da se slomi Islamski emirat Avganistan, koji je juče proglašen u Kabulu posle munjevitog sloma Avganistanske nacionalne armije.

Na snimku koji se pojavio vidi se Ahamad Masud inače Tadžik kako sa svojim saborcima ulazi u jhelikopter Mi-17V5 poražene avganistanske vojske i kreće na nepoznatu lokaciju.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track