TALIBANI UĆUTKALI BELU KUĆU Bajden se zbog Avganistana nije oglasio sa odmora, sekretarka za štampu rešila da napravi pauzu! VIDEO
Foto: EPA-EFE/AL DRAGO, EPA / Yuri Gripas / POOL, NASEER SADEQ / AFP / Profimedia

loš odgovor na krizu

TALIBANI UĆUTKALI BELU KUĆU Bajden se zbog Avganistana nije oglasio sa odmora, sekretarka za štampu rešila da napravi pauzu! VIDEO

Planeta -

Sekretarka za štampu Bele kuće Jen Psaki odmara se od svojih dužnosti u isto vreme dok kontroverze okružuju ćutanje predsednika Džoa Bajdena, koji je na odmoru, dok talibani brzo preuzimaju kontrolu nad Avganistanom.

Foks Njuz je u nedelju ujutru poslao pitanja na mejl adresu Psakijeve Bele kuće i dobio automatski odgovor. Nekoliko sati kasnije, u nedelju uveče, Fok Nevs je još jednom pokušao da dođe do portparola Bele kuće. Isti automatski odgovor, u kojem se navodi da glas Bele kuće neće biti dostupan narednih nedelju dana, poslan je.

"Biću van kancelarije od 15. do 22. avgusta", glasila je poruka poslata Foks Njuzu. Umesto toga, odgovor Psakijeve usmerava novinare da se obrate drugim službenicima za štampu u njenom odsustvu.

Odlazak Psakijeve na odmor dolazi kada se Bajden suočio sa kritikama zbog ostanka na odmoru jer su talibani preuzeli kontrolu nad većim delom Avganistana, čak su se preselili u glavni grad Kabul i zauzeli predsedničku palatu brzinom koja je zatekla Belu kuću.

Bajden je uglavnom ćutao po tom pitanju, što je činjenica koji nisu prećutale mnogi predsednikovi kritičari.+

"Gde je Džo Biden", upitao je kongresmen Džim Benks, veteran mornarice koji je služio u Avganistanu, postavio je pitanje na Tviteru dok se kriza rasplamsala u nedelju.

U međuvremenu, Bela kuća je samo prekršila tišinu da bi podelila sliku predsednika koga visoki zvaničnici obaveštavaju o situaciji.

"Jutros su se predsednik i potpredsednik sastali sa svojim timom za nacionalnu bezbednost i visokim zvaničnicima kako bi čuli novosti o smanjenju našeg civilnog osoblja u Avganistanu, evakuaciji kandidata za SIV i drugih avganistanskih saveznika i trenutnoj bezbednosnoj situaciji u Kabulu", objavila je Bela kuća na Tviteru.

Bajden se u nedelju uveče nije obratio naciji, već je odlučio da se pozabavi tim pitanjem u "narednih nekoliko dana", budući da ostaje u Kemp Dejvidu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track