SVRGNUTI AVGANISTANSKI PREDSEDNIK DOBIO AZIL Emirati spremni da Ašrafu Ganiju i njegovoj prodici daju utočište!
Foto: Printscreen Twitter/@airnewsalerts

gde se nalazi to niko ne zna

SVRGNUTI AVGANISTANSKI PREDSEDNIK DOBIO AZIL Emirati spremni da Ašrafu Ganiju i njegovoj prodici daju utočište!

Planeta -

Svrgnuti predsednik Avganistana Ašraf Gani, koji je u nedelju otišao sa vlasti i kome se netragom izgubio trag najverovatnije će dobiti politički azil za sebe i svoju porodicu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ovu informaciju objavila je RT koja je navela i da je Ašraf gani dobro došao u UAE, koa i njegova porodica i da će biti primljen iz humanitarnih razloga.

Naime, ovaj mediji se pozvao na saopštenje Ministarstva spoljnih poslova UAE, koji su u kratkom saopštenju obajvili da prihvataju njega i njegovu porodicu iz "humanitarnih razloga", nako što je svrgnuti predsednik pobegao u nedelju.

Podsetimo, svrgnuti avganistanski predsednik Ašraf Gani u nedelju popodne posle predaje vlasti napustio je Avganistan i otišao u egzil. o tome gde je otišao u egzil i dalje postoje nejasnoće i nekoliko verzija,

Prema prvoj on je zajedno sa svojim savetnikom za nacionalnu bezbednost pobegao avionom u suedni Tadžilistan, koji je to demantovao, zatim da je otiša u Uzbekistan, pa onda u Dohu.

U celu stvar umešali su se i Rusi, koji su lansirali vest da je predsednik Gani otišao helikopterom i da je sa sobom poneo gomilu novca, od čega su neke novčanice letele na sve strane.

Gde je sve bio Ašraf nije razjašnjeno, ali jeste da je u nedelju dok se nagađala njegova subdina lepo manipulisao sa javnošću, da bi se na kraju oglasio iz egzila, tamo gde nije navodno ni bio.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja