AVGANISTANSKA AMBASADA U TADŽIKISTANU traži od Interpola hapšenje odbeglog Ašrafa Ganija
Foto: Printscreen Twitter/@airnewsalerts

SKINULI GANIJEV PORTRET

AVGANISTANSKA AMBASADA U TADŽIKISTANU traži od Interpola hapšenje odbeglog Ašrafa Ganija

Planeta -

Avganistanska ambasada u Tadžikistanu zatražila je od Interpola da privede Ašrafa Ganija, Hamdulaha Mohiba i Fazala Mahmuda Fazlija pod optužbom za krađu iz državne blagajne, kako bi sredstva mogla da se vrate u Avganistan.

Zvaničnici ambasade takođe su snimljeni kako skidaju Ganijev portret sa zida, zamenjujući ga fotografijom potpredsednika zemlje Amrulaha Saleha, koji je prethodno tvitovao da bi po ustavu Avganistana trebalo da preuzme dužnost privremenog predsednika "u odsustvu, bekstvu, ostavci ili smrti predsednika", piše TOLO Njuz.

Gani se juče putem direktnog prenosa na Fejsbuku obratio svetu rekavši da oni koji misle da je pobegao iz Avganistana ne bi trebalo da ga osuđuju ako ne znaju sve detalje.

Bivši predsednik, koji je u nedelju pobegao iz zemlje, takođe se osvrnuo na optužbe i glasine da je uzeo mnogo novca pre odlaska iz predsedničke palate, nazivajući ih "potpunim lažima i neosnovanim".

Ašraf Gani
foto: screenshot Al Jazeera English

Ruska ambasada u Кabulu saopštila je u ponedeljak da je Gani pobegao iz zemlje sa četiri automobila i helikopterom punim gotovine i da je morao da ostavi nešto novca jer neće sve stati, prenela je agencija RIA.

Avganistanska ambasada u Tadžikistanu - jednoj od zemalja za koje je Gani ranije bio osumnjičen da je pobegao, pre nego što su UAE potvrdili njegovo prisustvo - sada zahteva njegovo hapšenje, kao i hapšenje bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Avganistana Hamdulaha Mohiba i glavnog savetnika Ganija, Fazela Mahmuda.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track